Ben Jonson: „Volpone”, editat de C. George Sandulescu și Lidia Vianu

coperta_ben-jonson_volpone_clp

COMUNICAT DE PRESĂ

Contemporary Literature Press,
sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român și Ambasada Irlandei,

anunță publicarea volumului

Ben Jonson
Volpone
Texte paralele: engleză, română, franceză
Editat de C. George Sandulescu și Lidia Vianu
ISBN 978-606-760-095-7

Ben Jonson a fost acela care l-a numit pe contemporanul lui Shakespeare „autorul tuturor timpurilor”. Piesa Volpone, sau Vulpea s-a jucat pentru prima dată cu patru sute de ani în urmă. Ca erou, Volpone este și astăzi de mare actualitate. Îl găsim în ziare, cărți și filme la tot pasul. Creându-l, intenția autorului, în cuvintele lui, a fost să „biciuiască” moravurile și să acuze corupția („time’s deformity”): ideile par desprinse dintr-un discurs politic ori dintr-un ziar al anului în care ne aflăm.

La scurtă vreme după Ben Jonson, La Fontaine a încercat ceva foarte asemănător, în fabulele lui cu eroi-animale. Maître Renard este și el eroul uneia dintre ele. Mai aproape de noi în timp, James Joyce a scris pentru Stephen Joyce, nepotul lui, o scurtă povestire despre viclenie și înțelepciune, al cărei erou era o pisică: este vorba despre „Pisica și diavolul”.

În ultima sută de ani, s-au făcut după Volpone multe adaptări și ecranizări, în multe limbi europene. Acesta este și el un motiv pentru care publicăm acum originalul englezesc împreună cu două traduceri ale lui: în limba română și în limba franceză.

George Sandulescu și Lidia Vianu

Ben Jonson: Volpone, editat de C. George Sandulescu și Lidia Vianu, s-a lansat oficial miercuri, 22 februarie 2017, iar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/ben-jonson-volpone.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website-ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări în limba engleză și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm să vă adresați editurii: lidia.vianu@g.unibuc.ro

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: