Agenda evenimentelor culturale pentru săptămâna 6-11 martie 2017 la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”

de Ştefan SELEK

Luni, 6 martie
ora 13, sala de conferinţe

celtic-womanBiblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” vă oferă „Mărţişoare pe portativ”, o proiecţie DVD a concertului „Celtic Woman: A New Journey”, dirijor: Declan Lowney, compozitor şi director muzical: David Downes.
Prezintă: actorul Paul Antoniu
Celtic Woman” este un ansamblu muzical irlandez, exclusiv feminin, conceput şi creat de David Kavanagh, Sharon Browne şi David Downes în anul 2004. Repertoriul este variat, de la melodii tradiţionale celtice, la muzică modernă. Într-o componenţă care s-a schimbat pe parcursul timpului, grupul a scos până în prezent 11 albume. Acestea au fost promovate în turnee mondiale şi au fost vândute în peste nouă milioane de exemplare. „Celtic Woman” reprezintă pentru muzica irlandeză ceea ce „Riverdance – Lord of the dance” reprezintă pentru dansul irlandez.

ora 13, Salonul artelor

Asociaţia „Esperando” Baia Mare în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează un eveniment cu ocazia Zilei Europene a Vorbirii şi Terapiilor de Limbaj, o sesiune de lectură de poveşti şi poezii, la care să participe copii, tineri, adulţi cu dizabilităţi.
Personalul Asociaţiei va aplica metode şi tehnici de captare a atenţiei copiilor şi tinerilor, astfel încât ei să-şi păstreze concentrarea în timpul lecturii. Cititul cu voce tare face parte din terapiile aplicate copiilor cu nevoi speciale, pentru a li se spori concentrarea, acesta fiind totodată un foarte bun exerciţiu de relaxare.

Joi, 9 martie
ora 17, sala de conferinţe

pro-vitaVa avea loc prezentarea cărţii „Adolescenţa, preludiu la poemul iubirii curate” scrisă de pr. prof. dr. Ilie Moldovan.
Prezintă: prof. de religie Cosmin Lăuran
Evenimentul se desfăşoară în cadrul ediţiei a doua a „Manifestărilor Pro-Vita”, organizate de Asociaţia „Maramureş pentru viaţă şi familie” şi Asociaţia Tinerilor Ortodocşi ai Catedralei Episcopale Maramureşene, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfinţitului Părinte Iustin, episcop al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.
Mai multe detalii despre eveniment găsiţi în comunicatul de presă: https://ebibliothecaseptentrionalis.wordpress.com/2017/03/03/prezentare-de-carte-adolescenta-preludiu-la-poemul-iubirii-curate-de-pr-prof-dr-ilie-moldovan/

Pentru informaţii suplimentare:
Ştefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare
e-mail: pr.bibliotecamm@gmail.com

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: