Subprefectul Gavriș Ardelean face demersuri pentru a îmbunătăți condițiile de locuit în blocurile sociale de pe strada Horea

Baia Mare_str. Horea_1

COMUNICAT DE PRESĂ

Persoană de contact: Anca Goja,
purtător de cuvânt
tel.: 0740-192451

După ce săptămâna trecută a avut o întrevedere cu reprezentanții romilor și cu cei ai Serviciului Public Asistență Socială Baia Mare, subprefectul Gavriș Ardelean a vizitat miercuri, 15 martie, blocurile 46A și 46B de pe strada Horea. Subprefectul a fost însoțit de Cristina Moldovan, inspector pe problemele romilor în cadrul Instituției Prefectului, de reprezentanți ai SPAS și ai SC Vital Baia Mare.

Locuitorii din blocul 46B nu au apă la robinete, singura lor sursă de apă fiind o țeavă amplasată în curte, care este momentan înconjurată de gunoaie. Acestea au fost strânse din zonă în cursul zilei de miercuri de mai multe persoane de la azilul de noapte și de beneficiari ai ajutorului social. Lângă bloc există mormane de deșeuri, o adevărată sursă de infecție, care atrage șobolani. La momentul vizitei, containerele amplasate în curte erau pline, dar romii au spus că de multe ori se întâmplă să existe containere goale, iar ei să arunce gunoaiele lângă acestea. Sâmbătă, 18 martie, muncitorii de la Drusal vor încărca deșeurile din curte și le vor duce la groapa de gunoi. Locuitorii celor două blocuri au fost informați despre acest lucru și li s-a solicitat să participe la curățenie.
Baia Mare_str. Horea_2Alte probleme se referă la faptul că locuitorilor din blocul 46B le-au expirat contractele pentru energie electrică în anul 2014, iar în blocul 46A, de la 1 martie nu mai există alimentare cu energie termică, din pricina unei defecțiuni. De asemenea, în blocul 46A, mulți locuitori au restanțe mari la utilități, iar în blocul 46B stau multe persoane fără forme legale. Fiecare dintre cele două blocuri are 119 apartamente.

Subprefectul Gavriș Ardelean dorește să abordeze situația pas cu pas. Astfel, mai întâi se va face curățenie, cu ajutorul localnicilor și al SC Drusal, după care se vor face demersuri la SC Vital pentru introducerea apei în blocul 46B, pe fiecare palier. Instituția Prefectului va trimite adrese atât către cele două societăți, cât și către Primăria Municipiului Baia Mare, în vederea rezolvării acestor probleme. Subprefectul Gavriș Ardelean a stat de vorbă cu oamenii, le-a ascultat păsurile și a încercat să îi convingă să se implice în îmbunătățirea propriilor condiții de trai.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: