Subprefectul Gavriș Ardelean a primit o delegație din partea Universității Semmelweis din Budapesta

Universitatea Semmelweis_16

COMUNICAT DE PRESĂ

Persoană de contact: Anca Goja,
purtător de cuvânt
tel.: 0740-192451

O delegație din partea Universității Semmelweis din Budapesta, Ungaria, a fost primită în cursul zilei de vineri, 17 martie, de subprefectul județului Maramureș, Gavriș Ardelean. Delegația, compusă din: prof. dr. Agoston Szel, rector, prof. dr. Károly Szász, cancelar, și prof. dr. Marcel Pop, director Departament relaţii internaţionale, se află în Baia Mare pentru a dezvolta colaborarea pe care universitatea ungară o are cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, care are o filială în Baia Mare. De altfel, la întâlnirea de la Palatul Administrativ au participat și reprezentanți ai conducerii universității cu sediul la Arad, în frunte cu rectorul prof. dr. Coralia Cotoraci.

Oaspeții, care anterior au întreprins o vizită în campusul Universității „Vasile Goldiș” de la Satu Mare, au avut timp să se plimbe prin municipiul Baia Mare, declarându-se încântați de cele văzute. Rectorul dr. Agoston Szel a arătat că universitarii din Budapesta colaborează foarte bine cu colegii lor din România, fie ei români sau maghiari, și s-a arătat bucuros de sprijinul pe care Instituția Prefectului l-a acordat întotdeauna mediului universitar băimărean.

Universitatea Semmelweis_2

Subprefectul Gavriș Ardelean a arătat că în Maramureș românii și maghiarii conviețuiesc în bună pace, iar administrația județeană are și angajați de etnie maghiară. Gavriș Ardelean s-a arătat apropiat de Filiala Baia Mare a Universității „Vasile Goldiș”, la care a absolvit studiile de drept. El a afirmat că, indiferent cine se va afla pe viitor la conducerea Instituției Prefectului, cu siguranță va continua să sprijine mediul universitar băimărean și Universitatea „Vasile Goldiș”, la fel cum s-a întâmplat și în trecut. „Mă bucur că această instituție dezvoltă relații de colaborare cu universități din alte state, în special din Ungaria, ca vecini buni pe care îi avem, și sper ca și pe viitor colaborarea să rămână la fel de fructuoasă. Pentru Maramureș, în general, și pentru Baia Mare, în special, universitatea este extrem de importantă”, a spus subprefectul Gavriș Ardelean.

În final, între reprezentantul Instituției Prefectului și membrii delegației s-a făcut schimb de cadouri simbolice.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: