Întâlnire privind siguranța în școli

COMUNICAT DE PRESĂ

Persoană de contact: Anca Goja,
purtător de cuvânt
tel.: 0740-192451

Prefectura_siguranta in scoli_2Vineri, 31 martie, la Palatul Administrativ din Baia Mare, a avut loc o întâlnire cu tema „Analiza acțiunilor desfășurate privind implementarea la nivel județean a Planului teritorial comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ pe trimestrul I 2017”. Întâlnirea a fost condusă de subprefectul Gavriș Ardelean, iar la ea au mai participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, ai Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi „Pintea Viteazul” Maramureș, ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș și ai Asociației comunelor.

Ana Moldovan, ispector școlar general, a arătat că la 24 de unități școlare lipsesc împrejmuirile, iar majoritatea unităților școlare din mediul rural nu au sisteme de pază. De asemenea, sunt probleme în ceea ce privește iluminatul pe timpul nopții. În primul trimestru al acestui an, au fost raportate cinci infracțiuni comise în școli, respectiv două furturi și trei lovituri și alte violențe. Dintre acestea, patru s-au petrecut în mediul urban și doar una în mediul rural. În concluzie, infracționalitatea în mediul școlar nu a fost ridicată.

Prefectura_siguranta in scoli_9Reprezentantul IPJ Maramureș a solicitat un program al ședințelor cu părinții, pentru ca polițiștii să poată participa și ei, în scopul informării părinților, pentru prevenirea unor evenimente nedorite. IJJ Maramureș a desfășurat, în primul trimestru, 12 acțiuni pentru combaterea absenteismului, cu precădere în Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Borșa și Târgu Lăpuș. Reprezentantul ISU Maramureș a declarat că trei unități de învățământ au obținut recent autorizația de securitate la incendiu (zona Ocna Șugatag și Groșii Țibleșului).

Subprefectul Gavriș Ardelean a apreciat colaborarea dintre ISJ și unitățile școlare, pe de o parte, și IPJ, IJJ, ISU și Poliția Locală pe de altă parte drept benefică, astfel explicându-se numărul mic de incidente din primul trimestru. De asemenea, Gavriș Ardelean a promis că va sprijini instituțiile de învățământ în demersul lor de a solicita fonduri pentru împrejmuiri, întrucât siguranța elevilor în incinta școlii este extrem de importantă

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: