Trotuar unic în România, realizat pentru copii speciali

Adrian Gemanaru_trotuarul senzorial_1

COMUNICAT DE PRESĂ – Centrul de Autism „Marea Neagră” ; Plus Communication

Adrian Gemănaru, psihologul român nominalizat, anii trecuţi, la World Autism Festival, a elaborat un nou proiect destinat copiilor cu nevoi speciale din Constanţa. Este vorba de „trotuarul senzorial”, un concept unic în ţara noastră, realizat într-un loc public.

La construcţia ineditului proiect, au contribuit şi angajaţii Primăriei din Constanţa, dar şi copii şi artişti în desene 3D. „Trotuarul senzorial” foloseşte materiale dintre cele mai diverse, precum nisip, piatră, lemn, culori şi textile speciale, astfel încât acesta să redea cât mai fidel atmosfera sălbatică a naturii şi să-i conducă pe copii spre integrare senzorială în mediul înconjurător.

„După succesul pe care l-am avut cu proiectul Spaţiul senzorial, am decis să extindem proiectul şi către exterior, în spaţiul public. Trotuarul senzorial creează o zonă specială în atmosfera constănţeană, un loc cald, în care lucrările artistice sunt expuse sub cerul liber şi pot fi admirate de orice curios. Întregul concept cuprinde o îmbinare din mai multe elemente, unite toate într-o temă a naturii sălbatice. Toate acestea sunt aduse într-o poveste frumoasă: desene 3D, colaci marinăreşti, trunchiuri de copaci, parâme groase, nisip, pietre sau bucăţi de lemn. Faptul că trebuie să te descalţi, să rămâi în picioarele goale în mijlocul Constanţei pentru a putea să simţi sub tălpi texturile trotuarului senzorial trezeşte o stare aparte, de parcă te-ai teleporta în mijlocul naturii. Este cunoscut faptul că talpa piciorului reprezintă o hartă senzorială a întregului corp, iar toate organele noastre interne au corespondenţă în talpa piciorului. Beneficiarii principali ai proiectului sunt copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, însă îi invităm pe toţi constănţenii şi turiştii să vină oricând pentru a se bucura de natură în… mijlocul oraşului”, declară psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului de Psihologie „Marea Neagră” şi coordonatorul proiectului.

Adrian Gemanaru_trotuarul senzorial_2

Tema întregului concept este Children Wild Nature şi este realizat din materiale rezistente la intemperii, fiind pus în scenă în faţa sediului Centrului de Psihologie „Marea Neagră”, din Constanţa, str. Andrei Mureşanu nr. 8.

Persoană de contact
ADRIAN GEMĂNARU
președinte
Centrul de Autism „Marea Neagră”
0752.070.969
Transmite
dr. Tănase Tasenţe
director general
Plus Communication
0725.465.508

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: