În minivacanța de 1 Mai, angajații instituțiilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne sunt la datorie

COMUNICAT DE PRESĂ

Persoană de contact: Anca Goja,
purtător de cuvânt
tel.: 0740-192451

videoconferinta_1 Mai 2017_1Vineri, 28 aprilie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc ședința, în sistem de videoconferință, condusă de ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu participarea secretarului de stat pentru ordine și siguranță publică, chestor de poliție Cornel Ciocoiu, și a secretarului de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. La sediul Instituției Prefectului – Județul Maramureș au participat prefectul Sebastian Mihai Lupuț, subprefectul Gavriș Ardelean, precum și reprezentanții conducerii instituțiilor din subordinea MAI.

Ministrul Carmen Daniela Dan a arătat că angajații instituțiilor din subordinea MAI nu beneficiază de vacanță în această perioadă, ei trebuind să fie disponibili în orice moment, pentru a preveni incidentele și pentru a aplica măsurile legale care se impun în cazul producerii acestora.
videoconferinta_1 Mai 2017_3Misiunea celor 26.000 de angajați ai MAI aflați la datorie în minivacanța de 1 Mai se desfășoară în aceste zile pe două direcții importante: asigurarea fluenței traficului în punctele de frontieră și asigurarea măsurilor de ordine publică în spațiile aglomerate (cum ar fi cluburile). Se va acorda o atenție deosebită stațiunilor de pe litoral, dar și arterelor care fac legătura cu acestea și cu stațiunile montane. Se preconizează o suprasolicitare a punctelor de trecere a frontierei, în special la granița cu Ungaria și Bulgaria. Măsurile de ordine publică ce urmează a fi aplicate în aceste zile sunt similare cu cele pe care ministerul le va lua în sezonul estival.

Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: