Ziua Veteranilor de Război a fost marcată în Baia Mare

Ziua Veteranilor de Razboi_BM_2017_1

COMUNICAT DE PRESĂ

Persoană de contact: Anca Goja,
purtător de cuvânt
tel.: 0740-192451

Instituția Prefectului – Județul Maramureș, Primăria Municipiului Baia Mare și Garnizoana Baia Mare au organizat vineri, 28 aprilie, la Monumentul Ostașului Român din Baia Mare, o ceremonie militară și religioasă care a marcat Ziua Veteranilor de Război.

Evenimentul a început cu prezentarea onorului prefectului Sebastian Mihai Lupuț de către detașamentul de onoare și a continuat cu intonarea imnului naţional. Serviciul religios a fost oficiat de un sobor de preoți avându-l în frunte pe preotul consilier Gavril Vasile Băban, preot militar al Garnizoanei Baia Mare și delegat al P.S. Iustin, Episcopul ortodox al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. De asemenea, acesta a sfințit coroanele de flori.

În continuare, prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, a dat citire mesajului ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război. Au susținut alocuțiuni: primarul interimar al Municipiului Baia Mare, Marinel Rob, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Doru Ioan Dăncuș, și președintele Asociației Veteranilor de Război Maramureș, general în retragere Haralambie Cacina.

Ziua Veteranilor de Razboi_BM_2017_2

Oficialitățile județene și municipale au depus o coroană de flori la Obeliscul Cimitirului Comemorativ, iar militarii aparținând Sistemului Național de Ordine Publică și Apărare au așezat flori la plăcile comemorative din cimitir. În continuare, prefectul județului Maramureș, primarul interimar al Municipiului Baia Mare, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș și reprezentanții Asociației Veteranilor de Război Maramureș au depus coroane de flori la Monumentul Ostașului Român.

Ceremonia s-a încheiat cu prezentarea onorului de către militari aparținând Batalionului 612 Artilerie Antitanc Maramureș, Inspectoratului Județean de Jandarmi „Pintea Viteazul”, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești”, având în frunte Drapelul de luptă.

La eveniment au participat senatori și deputați care reprezintă județul Maramureș în Parlamentul României, comandanți și șefi ai unităților și instituțiilor aparținând Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Garnizoana Baia Mare, reprezentanți ai filialelor județene ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, Asociației Veteranilor de Război, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Ministerul Afacerilor Interne „Pintea Viteazul”, ai Asociației „22 Decembrie”, reprezentanți ai partidelor politice și ai instituțiilor publice deconcentrate. Cei care au dorit au putut depune coroane și jerbe de flori la monument după încheierea oficială a ceremoniei, conform legii.

Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: