De ce banii aduc fericirea

banii_foto_Alexandru Plesea

de Alexandru PLEŞEA

Consumerismul și materialismul au devenit instrumentele de interes ale vesticilor, Occidentului și țărilor „civilizate”.
Spiritualitatea și dezvoltarea interioară sunt interesele esticilor, Orientului și țărilor slab industrializate.

Interesele noastre actuale sunt căutările primare, instinctuale ale omului, venite din educația socială, sistem, mediu cultural, scopuri familiale etc.

Aici, în Occident, consumerismul este un mod de viață care absoarbe toate intențiile și dorințele noastre. Invazia reclamelor, mallurilor, a pieței de desfacere, a gusturilor chimicalizate, a mofturilor trupești ne face să ne rotim într-un cerc vicios care ne păstrează proaspeți și hotărâți să lucrăm pentru bani, nu pentru evoluție.

Banii aduc Fericirea atunci când scopul cu care îi cheltuim este mai mare decât interesul personal.
Orice altă dorință de avuție materială este un capriciu, instinct și factor de mărire a egoului, iar astfel de atitudini îl îndepărtează pe om de el însuși.

Banii aduc Fericirea când cei care muncesc nu muncesc doar pentru ei înșiși, ci și pentru cei de lângă ei.
Un cadou pentru mama ta, o bucurie unui copil, o masă oferită unui prieten, o donație făcută celor cu handicap, o călătorie pentru familia ta, un acoperiș celor nevoiași etc.

Banii aduc Fericirea doar când căutăm să servim viitorul nostru și al celor din jur.
Servirea viitorului este observarea direcției în care ne îndreptăm și a scopului pe care îl avem.
Dacă cei mai mulți căutăm să avem un acoperiș asupra capului, este doar pentru că așa am văzut la părinții noștri și la societate. Această puternică programare ne face să muncim toată viața pentru asta.

Banii aduc Fericirea doar celor care știu ce vor face cu ei.
Stările necontrolate și capriciile noastre ne fac să îi cheltuim pe lucruri care își pierd valoarea după un timp scurt. Dacă știm clar ce vom face cu banii, munca noastră începe să prindă un sens mai puternic. De exemplu, familia e bine, eu la fel, banii îi cheltuim pe ce ne place și pe ce vrem, dar dacă la cineva din familie apare vreun cost de spitalizare și e nevoie de bani, efortul depus pentru muncă va crește considerabil.

Cei mai mulți oameni care înțeleg fluxul banilor se comportă ca și cum nu ar avea. Nu pentru că sunt zgărciți, ci pentru că înțeleg că, fără un scop mai mare decât cel personal, nu pot câștiga mai mult.

Zicala Banii nu aduc fericirea este pentru cei care înțeleg greșit Fericirea.
Fericirea nu este o stare dependentă de factorii exteriori, ea este o voință care apare din interior. Fericirea este puterea de a oferi mai mult decât ai primit.
Continuitatea acestui proces este mediul în care Fericirea poate fi menținută.

Orice altă formă de așa-zisă fericire este identificată cu egoul și nu este decât confort, plăcere, dorință, capriciu, moft sau interes.

Alexandru Plesea_logo

Splaiul Unirii 5
Bucureşti 030121
ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: