Anturajul te influențează!

de Alexandru PLEŞEA

foto_Alexandru PleseaAnturajul este unul din elementele ce colorează în anumite nuanțe viața noastră. În funcție de culorile celor din jur, ne colorăm și noi, fără să știm.

Din fericire, uneori oamenii își dau seama de culorile pe care le poartă, luate de la ceilalți. Anturajul pe care îl avem determină o parte din viitorul nostru, din stările, rezultatele și capriciile noastre.
Anturajul este autobuzul cu care mergem la drum, iar în el sunt prieteni, rude, familie, colectiv de serviciu etc. Dacă autobuzul colorat face pană în plină câmpie, toți ceilalți trebuie să coboare și să ajute. Aici apare organizarea și disciplina tuturor spre un ajutor comun, pentru a merge autobuzul mai departe.

„Adunătura” de oameni de lângă noi este echipa cu care luptăm în orice meci al vieții. Se spune că suntem suma celor cinci oameni cu care stăm cel mai mult. Preluăm din comportamentul, gândurile, atitudinile, manifestările și mecanicitatea lor. Astfel ne putem privi ca fiind un set de asociații preluate de la echipa noastră.
Anturajul solidifică sau înmoaie identitatea noastră. Prin el ne observăm puterea sau lenea. Prin el ajustăm sau îndepărtăm interiorul nostru.

Cu cât un om va accepta mai mult anturajul său, cu atât mai mult va privi obiectiv și va putea păstra prietenia, relația. Atenția noastră se duce de multe ori la ceea ce nu ne place sau ce nu ne convine la alții, iar acest tip de atitudine provoacă tensiuni. Când atenția noastră va fi direcționată spre părțile bune ale altora, atunci vom începe să privim relațiile ca fiind instrumentele de creștere ale amândurura.

Posibilitățile noastre de evoluție sunt legate de modul în care ne raportăm la oameni și la noi înșine. Comunicarea empatică, asertivitatea, acceptarea, toleranța, altruismul, iertarea sunt modurile cele mai simple de începere a unei prietenii care va dura. O astfel de abordare nu va schimba doar anturajul pe care îl avem, ci ne va schimba pe noi atât de mult, încât vom avea din ce în ce mai mulți prieteni și oameni dragi nouă.

Alexandru Plesea_logo

Splaiul Unirii 5
Bucureşti 030121
ROMÂNIA
Reclame

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: