Agenda evenimentelor culturale din săptămâna 8-13 mai 2017 la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”

HPIM5472

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare

de Ştefan SELEK

Luni, 8 mai
ora 10, Secţia colecţii speciale

Deschiderea Expoziţiei de carte veche și carte cu autograf din patrimoniul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”, organizată în cadrul programului „Săptămâna cărţii”, derulat în parteneriat cu Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 8-12 mai.

orele 14.30-16.30, sala de conferinţe

bookland_evolution_-_invitatie

Drumul către succes e pavat cu… povești care te inspiră!
A patra ediție a Conferințelor BookLand Evolution își redeschide porțile pentru tinerii din Baia Mare, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”. De luni până vineri (8-12 mai 2017), în intervalul orar 14.30–16.00, vor urca pe scenă 15 profesioniști, care îi vor încuraja și motiva pe tineri, prin exemplul personal, să facă alegerile potrivite, povestindu-le despre provocările care-i așteaptă, dar care nu trebuie să-i oprească din a-și continua drumul sau a-și asculta vocația. Astfel, tinerii băimăreni îi vor avea în fața lor, pregătiți să le răspundă la orice întrebare, pe: Tudor Borza, Rodica Florian, Vlad Adrian Roman, Doru Miraviţchi, Dragoş Călin, Grigore Zlampareţ, Ştefan Dărăbuş, Izabella Kiskasza, Amelia Baciu, Doru Şupeală, Felix Mezei, Anca Boloş, Ciprian Borşan, Laura Ghinea şi Gabriel Oană (Gaben).
Intrarea la conferințe este liberă!

ora 17, Salonul artelor

afis_betty_mare

Va avea loc seminarul „Vara asta vreau să mă… angajez”, organizat de Smart Apps & Solutions.
Prezintă: Betty Mare, Owner & CEO, Smart Apps & Solutions

Marţi, 9 mai
ora 13, Fondul documentar al Academiei Române

afis_conferinta_aparatorii_ortodoxiei

Va avea loc conferinţa cu tema „Apărătorii ortodoxiei în timpul comunismului”, avându-i ca invitaţi pe: prof. univ. dr. George Achim – prelegere despre Valeriu Gafencu şi conf. univ. dr. Florian Roatiş – prelegere despre N. Steinhardt.
Moderator: Lidia Obeadă, Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne.

ora 14, Salonul artelor

afis_expozitie_inflorim_europa

Va avea loc vernisajul expoziţiei de desene „Înflorim Europa”, organizat de „Arthis” – Casa de Cultură Belgo-Română din Bruxelles, în parteneriat cu Asociaţia Euro-Mara Events (preşedinte: Doris Uglar) din Baia Mare şi Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”.
Această temă reprezintă diversitatea şi frumuseţea naturii, care a ajuns, din colţurile cele mai îndepărtate ale lumii, să umple de culoare şi lumină întreaga Europă.
La iniţiativa artistului belgian Frank Liefooghe, în anul 2016, a fost lansat proiectul european „Colorăm Europa”, proiect destinat copiilor şi tinerilor din diferite şcoli, instituţii, asociaţii sau ONG-uri, având drept scop cunoaşterea Europei şi a diversităţii ei culturale, plecând de la desenele autorului, descoperind locuri, regiuni şi ţări din Europa.
Proiectul a avut un succes deosebit, iar la expoziţia finală, care a avut loc la Bruxelles, au participat copii şi tineri, atât din România cât şi din Belgia, din diferite şcoli, centre de creaţie, ateliere artistice şi ONG-uri ale românilor din diaspora.
În data de 1 iunie 2017, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, va fi organizată o expoziţie finală, care va regrupa toate lucrările participante la acest proiect, la Galeria Arthis de la Bruxelles, în prezenţa artistului Frank Liefooghe şi a reprezentanţilor instituţiilor româneşti de la Bruxelles.

Miercuri, 10 mai
ora 12.30, sala de conferinţe

afis_vasile_morar

Va avea loc lansarea volumului de poezie „Bucurați-vă”, apărut la Editura Ethnologica, Baia Mare, 2016, semnat de poetul Vasile Morar, membru al Uniunii Scriitorilor din România. La acest eveniment vor participa: scriitori, critici literari și personalități din viața culturală românească.
Vor vorbi despre carte şi autor: dr. Terezia Filip, Ştefan Mitroi, Nicolae Scheianu, dr. Ştefan Mariş.
Moderator: Lidia Obeadă

ora 13, Salonul artelor

Societatea Judeţeană a Medicilor de Familie organizează întâlnirea lunară cu tema „Optimizarea rezultatelor subprogramului naţional de fertilizare in vitro”, având ca scop identificarea de soluţii pentru depistarea precoce a infertilităţii.
Prezintă: dr. Pop Rareş, director executiv la Direcţia de Sănătate Publică Maramureş

Vineri, 12 mai
ora 11.30, sala de conferinţe

afis_album_brancoveanu

Va avea loc prezentarea albumului „Constantin Brâncoveanu – 300, istorie în documente”, publicat la Editura Dar Development Association, Bucureşti, 2014. Albumul a fost realizat de referent Claudiu Turcitu, șeful Biroului Arhive Medievale, Fonduri Personale și Colecții din cadrul Arhivelor Naționale din București.
Prezintă: Claudiu Turcitu
Moderator: Lidia Obeadă
În cadrul manifestării, doamna Klara Guşeth, şef al Serviciului Judeţean Maramureş al Arhivelor Naționale, va face o scurtă prezentare a evenimentelor istorice de la 1918.

Pentru informaţii suplimentare:
Ştefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare
e-mail: pr.bibliotecamm@gmail.com

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: