Întâlnire a grupului de modernizare a administrației publice la nivelul județului Maramureș la Oarța de Jos

COMUNICAT DE PRESĂ

Persoană de contact: Anca Goja,
purtător de cuvânt
tel.: 0740-192451

În data de miercuri, 5 iulie 2017, la sediul Primăriei comunei Oarța de Jos, a avut loc întâlnirea trimestrială a Grupului judeţean de modernizare a administraţiei publice locale. Ordinea de zi a cuprins următoarele teme:

 • Modernizarea administrației locale Oarța de Jos printr-o atitudine proactivă, în interesul cetățeanului contribuabil – prezentată de Bogdan Pop, primarul comunei Oarța de Jos.
 • Sprijinirea cooperării între autoritățile administrației publice din județ în vederea creșterii eficacității serviciilor furnizate către cetățeni, exemplul Filialei Maramureș a Asociației Comunelor – prezentată de dr. ec. Sabin Siserman, auditor șef al Filialei Maramureș a Asociației Comunelor.
 • Discuții libere.

Au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județului Maramureș, membri ai Grupului judeţean de modernizare a administraţiei publice locale, reprezentanți ai comunelor din Zona Codru.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate câteva din realizările comunei Oarța de Jos din perioada 2012-2016:

 • Strategia de dezvoltare a comunei Oarța de Jos pentru perioada 2014-2020
 • Reabilitarea și modernizarea sediului primăriei comunei Oarța de Jos, a căminului cultural și a dispensarului uman din comună
 • Centrul medico-social
 • Înființarea unui cabinet stomatologic în comună
 • Centru de informare turistică în localitatea Orțița
 • Crearea a 30 locuri de muncă

Acțiunile „Redefinim administrația publică locală a județului Maramureș” întreprinse de Filiala Maramureș a Asociației Comunelor din România, prin Biroul de audit public intern, au dus la schimbarea fundamentală a atitudinii funcționarilor publici față de modul de administrare a patrimoniului, relația cu contribuabilii și ordinea și curățenia din cele 29 de primării ale comunelor membre, fapt constatat de participanți la vizitarea sediului renovat al Primăriei comunei Oarța de Jos.

Activitatea de audit public intern asigurată prin biroul de audit al Filialei Maramureș a Asociației Comunelor din România este organizată pe șapte zone geografice ale județului, în așa fel încât să se auditeze întreaga activitate a comunelor membre odată la trei ani.

Colaborarea Grupului judeţean de modernizare a administraţiei publice locale cu Filiala Maramureș a Asociației Comunelor din România a condus la rezultate notabile în realizarea obiectivelor asumate:

 • Îmbunătăţirea managementului public în instituţiile şi autorităţile publice din judeţ.
 • Crearea unui cadru al dialogului şi schimburilor de experienţe în domeniul modernizării administraţiei publice între reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai mediului academic, ai societăţii civile şi ai mediului de afaceri, sub coordonarea Instituţiei Prefectului.
 • Diseminarea acestor cunoştinţe celorlaltor autorităţi şi instituţii publice din judeţ.

 

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: