S-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș

COMUNICAT DE PRESĂ

Persoană de contact: Anca Goja,
purtător de cuvânt
tel.: 0740-192451

Luni, 10 iulie, la Palatul Administrativ din Baia Mare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință, condusă de prefectul Sebastian Mihai Lupuț, președintele CJSU. Ordinea de zi a cuprins două puncte:

1.Aprobarea Planului de măsuri pentru diminuarea potențialelor efecte negative ale caniculei și secetei pe teritoriul județului Maramureș pe anul 2017;

2.Aprobarea Centralizatorului privind pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase pe teritoriul județului Maramureș, în perioada 20 februarie – 24 iunie 2017.

Planul de măsuri pentru diminuarea potențialelor efecte negative ale caniculei și secetei pe teritoriul județului Maramureș pe anul 2017 a fost prezentat  de col. Ioan Mureșan, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș. Planul cuprinde 34 de măsuri care vor fi luate în perioadele de caniculă și secetă, fiecare având precizate instituția responsabilă și un termen de realizare. Printre măsurile stipulate se numără: Afişarea la sediile primăriilor şi ale instituţiilor din subordinea consiliilor locale a unor materiale preventive referitoare la riscul scăldatului în locurile neamenajate. Montarea de plăcuţe avertizoare referitoare la riscul de înec în zonele cu grad ridicat de pericol ale cursurilor de apă; Președinții comitetelor locale pentru situații de urgență vor lua toate măsurile pentru asigurarea cu apă potabilă/menajeră a populației din raza unităților administrativ-teritoriale pe care le conduc; Organizarea și desfășurarea de campanii de informare preventivă cu privire la arderea de resturi vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile; Efectuarea de controale în unitățile de alimentație publică, agenți economici care comercializează alimente în incinta stațiilor de distribuție a carburanților, hipermarketuri, catering, laboratoare de patiserie/cofetărie, pizzerii, fast-food-uri, cantine, tabere de copii, pensiuni turistice, în vederea identificării și eliminării din consumul uman a produselor alimentare care reprezintă un risc pentru sănătatea publică.

În ceea ce privește Centralizatorul privind pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase, acesta cuprinde 23 de localități afectate: Târgu Lăpuș, Cernești, Mireșu Mare, Șomcuta Mare, Copalnic Mănăștur, Coltău, Groși, Bistra, Strâmtura, Sighetu Marmației, Rozavlea, Bârsana, Dragomirești, Bogdan Vodă, Borșa, Vișeu de Sus, Leordina, Rona de Sus, Rona de Jos, Budești, Giulești, Ruscova, Botiza.

 

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: