Aperitiv ouă cu smântână

aperitiv oua cu smantana

de Gălușcă POLONIC

Preparatul (gustos) este o improvizație de casă, așa că nu putem da cu precizie cantitățile. Compoziția are doar două alimente, însă, după preferințe, se pot adăuga unele condimente.

Ingrediente

Obligatoriu: ouă (socotind unul sau două de căciulă), smântână (mai densă, nu fluidă, și cam o lingură, două pentru fiecare ou). Facultativ (toate sau la alegere): sare, piper, muștar, pătrunjel verde, salată verde.

Modul de preparare

Se fierb ouăle (tari – deci cel puțin 10 minute). Se răcesc, se curăță, se toacă în cubulețe. Ouăle tăiate cât mai mărunt se amestecă cu smântâna, și aperitivul e gata.

Mulți însă nu gustă ouăle nesărate. Aceștia trebuie să adauge sare – de dorit, extrafină. Cei care vor senzații mai tari, pot pune piper și muștar. Pentru o imagine mai aspectuoasă și gust puțin diferit, se poate presăra (nu amesteca!) pătrunjel verde tocat sau se poate orna cu frunzulițe/rămurele întregi.

Ca mod de prezentare, compoziția se poate pune, simplu, într-un bol sau castron, dar și pe foi de salată verde; de asemenea, se pot umple cu ea cornete făcute din frunze de salată verde – închipuind cornul abundenței, în variantă mai pauperă. Dacă destinatarii sânt copii, preparatul nefiind foarte moale, se pretează la diverse construcții nu prea înalte sau la modelare de figurine (gen basorelief) – pentru aceasta fiind nevoie de culori în plus (după caz, date de: morcovi, sfeclă, măsline, castraveți, ardei etc.). La mese nepretențioase (mic dejun sau cină în familie), merge și ca pastă întinsă pe pâine (tartină).

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: