Șase tineri, admiși în programul de internship al Instituției Prefectului – Județul Maramureș

internship_16

COMUNICAT DE PRESĂ

Persoană de contact: Anca Goja,
purtător de cuvânt
tel.: 0740-192451

Instituția Prefectului Guvernul României Județul Maramureș, în parteneriat cu Guvernul României, organizează, în premieră în județul nostru, un program de internship destinat tinerilor. Programul este organizat în baza unui protocol de colaborare semnat între cele două instituții, printre obiectivele căruia se mai numără:

  • dezvoltarea abilităţilor tinerilor în vederea inserţiei acestora pe piaţa muncii prin activităţi de învăţare a fluxurilor şi procedurilor administrative generale, vizite instituţionale, ateliere practice, sesiuni de instruire şi alte activităţi în condiţiile legii;
  • conştientizarea rolului tinerilor în domeniile de activitate ale administraţiei publice;
  • informarea şi facilitarea accesului la oportunităţi pentru tineri.

Printre responsabilitățile care revin Secretariatului General al Guvernului prin acest protocol se numără și primirea vizitelor participanţilor la programul de internship desfăşurat în judeţul Maramureş la sediul Guvernului, sau în alte locuri, la date stabilite în acord cu partenerul Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş și tinerii participanți. Pe de altă parte, Instituția Prefectului va dezvolta conținutul educațional astfel încât să fie adaptat nevoilor reale de învăţare ale participanţilor la programul de internship şi va asigura creșterea gradului lor de angajare.

În urma selecției candidaților, desfășurată online, și a susținerii unui interviu, şase tineri au fost selectați pentru a participa la programul de internship. Ei sunt studenți sau absolvenți ai unor universități din Baia Mare, Cluj sau București, cu rezultate bune la învățătură. Dintre aceștia, patru persoane își vor desfășura stagiul în cadrul Serviciului verificarea legalității, aplicarea actelor normative și contencios administrativ, iar celelalte două, la Serviciul afaceri europene, dezvoltare economică și conducerea serviciilor publice deconcentrate.

internship_30

Prima întâlnire cu tinerii admiși în program a avut loc luni, 24 iulie, când ei au participat la o prezentare a viitoarelor lor sarcini în cadrul Instituției Prefectului, a atribuțiilor fiecărui serviciu în parte și a unor alte detalii care privesc activitatea într-o astfel de instituție. De asemenea, tinerii s-au întâlnit cu prefectul Sebastian Mihai Lupuț și cu subprefectul Gavriș Ardelean, care le-au urat bun venit și succes în activitate, exprimându-și speranța că, pe viitor, ei vor opta pentru un job în administrația publică.

Începând de marți, 25 iulie, cei șase tineri își vor începe efectiv activitatea în cadrul Instituției Prefectului – Județul Maramureș. Programul de internship durează până în data de 24 septembrie.

Acesta fiind primul an în care se organizează un program de internship la nivel local, tinerii nu beneficiază de bursă, dar vor primi un certificat care să ateste activitatea lor pe parcursul celor două luni. Ne propunem ca, în funcție de rezultatele acestei ediții, proiectul la nivel local să se dezvolte în anii următori.

Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: