VIOREL ŞERBAN – fișă biobibliografică

viorel-serban

Viorel Şerban s-a născut la 27 martie, 1951, în satul Peştera, com. Băiţa, jud. Hunedoara. Primele clase în satul natal. De la zece ani, pierzându-şi total vederea în urma exploziei unei grenade, este transferat la Cluj, la Şcoala pentru Nevăzători, absolvind aici liceul în 1973. Continuă la postliceala de balneofizioterapie de la Bucureşti şi, devenind asistent medical în domeniu, se angajează ca masor în staţiunea Geoagiu-Băi, Hunedoara. După pensionare în 2010, continuă să profeseze la propriul cabinet din aceeaşi staţiune.

Face parte din colegiul de redacţie al revistei „Litera noastră” şi din Comisia de cultură şi presă a Asociaţiei Nevăzătorilor din România. A câştigat numeroase premii literare la concursurile patronate de această organizaţie.

A debutat editorial în 2001 cu volumul de poezii În umbra cuvintelor, ed. Călăuza din Deva. Au urmat: Feţele trecutului, proză scurtă, 2003, la aceeaşi editură, Prizonierul iluziilor, poezii, 2005, Colecţionarul de amintiri, proză scurtă, 2007, Dacă ar fi un roman…, 2010 şi Incendiu în albastru, poezii, 2014, toate apărute la Editura Limes, Cluj-Napoca. Este prezent cu poezii şi în antologiile: O sută de ani de poezie în oraşul Paliei, Orăştie, 2012, Ochiul de litere, Oradea şi Antologia scriitorilor nevăzători, 2017. Ar putea să adune într-un volum mai gras sau mai suplu, după un criteriu al lui Andrei Codrescu, materialele de presă publicate în „Litera noastră” şi în alte periodice.

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: