Circulația rutieră se desfășoară în ambele sensuri pe DN 18

Institutia Prefectului Judetul Maramures_antet

COMUNICAT DE PRESĂ

Persoană de contact: Dan Bucă,
purtător de cuvânt
tel.: 0755-112726

Prefectul Vasile Moldovan, în calitate de președinte a C.J.S.U. Maramureș, a declarat că un prim raport operativ cu pagubele produse de furtună a fost transmis la Ministerul Afacerilor Interne (date comunicate de către comitetele locale pentru urmari_vijelie_18 sept. 2017_1situații de urgență și centralizate de către secretariatul tehnic al CJSU). Au fost afectate de rafalele puternice ale vântului și precipitații sub formă de ploaie și grindină 22 de unități administrativ-teritoriale, cu localitățile arondate (Baia Mare, Sighetu Marmației, Borșa, Cavnic, Seini, Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Recea, Șieu, Sălsig, Săcălășeni, Remetea Chioarului, Călinești, Fărcașa, Satulung, Coaș, Șișești, Ocna Șugatag, Copalnic Mănăștur, Boiu Mare, Șieu, Coroieni).

41 de acoperișuri de locuințe afectate

urmari_vijelie_18 sept. 2017_3Au fost avariate de rafalele puternice ale vântului 41 de acoperișuri de la blocuri de locuințe, 327 de locuințe afectate, 164 de anexe gospodărești, trei autoturisme, șase stații de autobuz, 13 stâlpi de rețele electrice, 6,1 km de rețea electrică, două branșamente de gaz, două vestiare de la terenul de sport, acoperișul unei săli de sport, un lăcaș de cult, un acoperiș de cămin cultural și un acoperiș de colegiu tehnic. Nu au fost afectate de vijelie construcțiile hidrotehnice aflate în administrarea SGA Maramureș.

22 de echipe de la SC Electrica SA intervin pentru alimentarea cu energie a localităților

urmari_vijelie_18 sept. 2017_2Echipe specializate de intervenție de la societatea Electrica acționează în teritoriu. Din totalul de 210.000 de consumatori existenți la nivelul județului, 84 de localități nu au alimentare (parțială sau totală) cu energie electrică. Sunt afectate 378 de posturi de transformare și 21 de linii electrice aeriene.

urmari_vijelie_18 sept. 2017_5Pe DN 18 circulația rutieră se desfășoară pe ambele sensuri, fără restricții. Pe DJ 84, 30% din indicatoarele rutiere au fost doborâte de rafalele vântului.

Echipaje de pompieri militari, dar și de la comitetele locale pentru situații de urgență intervin pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: