13 ghiozdane oferite pentru elevii romi din Sălsig

Institutia Prefectului Judetul Maramures_antet

COMUNICAT DE PRESĂ

Persoană de contact: Dan Bucă,
purtător de cuvânt
tel.: 0755-112726

Instituția Prefectului – Județul Maramureș în parteneriat cu Fundația „Home and Hope for Children” a oferit 13 ghiozdane pentru elevi de etnie romă din comuna Sălsig. Demersul a fost susținut urmare a vizitelor efectuate în teritoriu, în comunitățile de romi a inspectorului pentru problemele romilor Cristina Moldovan și identificării de probleme cu care se confruntă fiecare comunitate în parte.

ghiozdane_romi_ scoala Salsig_Prefectura MMPrefectul Vasile Moldovan a declarat că este important să asigurăm fiecărui elev condițiile necesare pentru acces egal la educație de calitate, de a urma cursurile școlare: prevenim astfel abandonul școlar și ajutăm familiile defavorizate care nu își permit, din punct de vedere financiar, să achiziționeze materialele necesare (produse educaționale).

La școala gimnazială din cadrul comunității de romi din Sălsig studiază 33 de elevi de etnie romă, în ciclul primar, iar 13 dintre aceștia nu aveau ghiozdan_romi_ Salsig_Prefectura MMghiozdane şcolare.

Inspectorul pe problemele romilor Cristina Moldovan împreună cu Cosmina Fratu şi Sorina Moldovan din partea Fundaţiei „Home and Hopes for Children” Baia Mare, s-au deplasat la instituția de învățământ și au oferit 13 ghiozdane elevilor de etnie romă din clasele a II-a şi a III-a.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: