Dacă nu călătorești!

calatorie_foto_Alexandru Plesea

de Alexandru PLEŞEA

Dragă Angela,

Nu știu ce faci când călătorești, cum te simți și ce cauți, însă fiecare experiență din călătoriile pe care le faci adună la evoluția ta unul sau mai multe niveluri de înțelegere și cunoaștere, pe care le vei folosi dacă călătorești eficient.

Călătoritul eficient nu este în hoteluri, nici în ponturile date de siteurile de Travelling.
Călătoritul eficient este în experiența directă pe care o ai cu oamenii din acel loc, în ce simți și ce primești de la ei pe plan informațional și emoțional. Aceste două ramuri conduc omul spre călătorii de neuitat, pentru că, împreună cu peisajele pe care le vede, în el se imprimă experiența la un nivel profund, mai ales prin legătura cu aspectul emoțional. Prin acestea se înscriu cele mai vii amintiri.

Acum sunt în Nepal, împreună cu Extreme Travel, dorind, pe lângă circuitul Annapurna din munții Himalaya, să învăț și să cunosc ce sunt și fac acești oameni nepalezi. Până acum, am adunat experiențe directe cu oameni creștini, musulmani, rămășițe din mayași și azteci, confucianiști, taoiști, șintoiți, hinduși, budiști, iudei etc.
Experiența directă cu oameni din aceste religii și civilizații oferă oricăruia dintre noi cărarea mai scurtă de evoluție.

Evoluția are mai multe aspecte, cele mai importante fiind aflarea lucrurilor care nu se văd: latura spirituală și direcția fiecăreia dintre ele.

Eu, Alexandru, nu am întâlnit alt scop mai mare de a călatori decât cel expus mai sus.

Cu toate peisajele de pe multe mări, munți înalți, locuri divine create de om și de natură, toate acestea sunt doar ajutătoare pentru om să se lase deschis emoțional la ce poate primi sau recepționa din locul în care merge.

Dorința pe care o am pentru tine, dragă om, este să oprești călătoritul banal, unde doar shoppingul și vizitarea locurilor importante este în program, și să mergi să vorbești cu oamenii locului, să pui întrebări peste întrebări, să privești mai mult în ochii lor, să îi lași să vorbească mai mult decât tine, să le dai mai mult decât îți cer, să întrebi de istoria, direcția și aspectele lor interioare, să stai cu capul sus când mergi pe jos, să-i îmbrățișezi dacă îți este permis, să îi inviți la masă sau la un ceai, să faci afaceri cu ei sau să afli cum fac ei afaceri.
O astfel de experiență îți aduce ție evoluția aproape.

Sunt oameni care evoluează în 20 de ani prin diferite metode, alții care evoluează în 5 ani.
Reține: evoluția este într-o singură direcție. Ce aduni nu pierzi, iar călătoritul este unul din instrumentele care îți va deschide ție mintea și inima pentru viața pe care o mai ai.

Alexandru PleseaCu dragoste și respect, a fost un privilegiu să-ți scriu aceste lucruri.

Alexandru Pleșea

La revedere!

Alexandru Plesea_logo

Splaiul Unirii 5
București 030121
ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: