Lidia Vianu Translates. Petruț Dinu: What’s Your Name? Cum te cheamă?

coperta_Petrut Dinu

COMUNICAT DE PRESĂ

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român și Ambasada Irlandei,

anunță publicarea volumului

Lidia Vianu Translates
PETRUȚ DINU
What’s Your Name?
Cum te cheamă?

Parallel Texts. English and Romanian.
ISBN 978-606-760-126-8
Editat de Lidia Vianu

Un început de drum. Cu valiza în urma lui, în căutarea cărții următoare. Scriitor la 19 ani… Inutil să-l întrebi „Cine ești?” Probabil că, tot mergând așa, cu bagajul, pe jos, cândva o să afle. Deocamdată, întrebarea lui este: Cum te cheamă?

Avem o scurtă discuție. La telefon. Crede în inspirație. Eu nu. Dar e mic, la vârsta lui încă mai primește cadouri. Sunt sigură că va veni vremea să-și scrie poezia de unul singur, cu mâinile goale, cu sufletul plin de cuvinte, mintea neștiind ce să aleagă și războindu-se cu fiecare literă. Ca un adevărat cruciat al limbajului.

Inspirația nu ne găsește niciodată. Trebuie să ne căutăm singuri. Atunci când va avea certitudinea că s-a descoperit pe sine însuși, Petruț Dinu va fi poet cu adevărat. Și intuiesc că acest lucru chiar se va întâmpla.

Acum, la început de drum, când are în brațe mai mult har decât poate duce, atâta i-aș ura: să nu se lase îmbătat de ce nu este, și să se lupte pentru ceea ce poate să fie. Bucuria unui scriitor nu stă în momentul succesului, ci în lungul drum al vorbelor către sens.

Felicitări câștigătorului premiului al doilea la concursul de poezie intitulat „Lidia Vianu Translates”, al cărui volum de poeme îl publicăm astăzi.

Lidia Vianu

Lidia Vianu Translates. Petruț Dinu: What’s Your Name? Cum te cheamă? s-a lansat oficial luni 30 octombrie, iar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/lidia-vianu-translates-petrutdinu.html
Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website-ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări în limba engleză și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm să vă adresați editurii: lidia.vianu@g.unibuc.ro

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: