Festivalul Studențesc „Jazz Napocensis”, 2017, ediția a XXI-a

afis_festival jazz_ClujCOMUNICAT DE PRESĂ

Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca și Ansamblul Studențesc „ECO JAZZ NAPOCENSIS” anunță desfășurarea celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Studențesc „Jazz Napocensis” 2017. Evenimentul este organizat în regim propriu de instituția Casei de Cultură a Studenților, alături de ansamblul studențesc de jazz amintit mai sus, înființat în anul 2008 de către profesorul Stefan Vannai. Partenerul acestui proiect este, la fel ca în edițiile precedente, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”.
Festivalul se va desfășura pe durata a trei zile, 20, 21 și 22 noiembrie, și va consta dintr-o serie de evenimente și concerte de jazz care vor avea loc în sala „Europa” a Casei de Cultură a Studenților, în fiecare zi, de la ora 19.00. Accesul publicului este liber.

Programul Festivalului

  • 20 noiembrie, BODY and SOUL TREATMENT by Dr. JAZZ – ediția a XIII-a
    Conferință – vizionare – audiție – organizată de Clubul Dr. JAZZ
  • 21 noiembrie, JAZZ-ul MUZICA LIBERTATII – ediția a XXXIII-a
    Concursul debutanților în jazz – va fi o seară dedicată studenților de la Conservator și altor tineri care vor să debuteze și să aprofundeze acest gen muzical
  • 22 noiembrie, Concertul aniversar „LA MULTI ANI BIG BAND GAIO!” (1982-2017), dedicat trupei de jazz Big Band Gaio, singura trupă studențească de jazz din țară, care împlinește anul acesta 35 de ani de existență. Participă: Big Band GAIO, FUNK’E FETISH, DinBrasil (Brazilia), JAZZ MODUL BAND, LA ÎNCEPUT A FOST RITMUL (ScPATJ)

„Cu mult drag și bucurie păstrăm pe lista evenimentelor de seamă ale Casei de Cultură acest festival de jazz dedicat tuturor melomanilor și în special iubitorilor de jazz, aflat sub coordonarea prof. Stefan Vannai, recunoscut și apreciat la nivel național și internațional, care a format Big Band din fanfara de elevi «Eufonia», în anul 1982. De peste 30 de ani condusă de domnul profesor Stefan Vannai, cu neobosită pasiune și dedicație, trupa Big Band Gaio este și va rămâne o punte de lansare pentru studenții și tinerii îndrăgostiți de jazz, pe scenele lumii!”, a afirmat Flavius Milășan, directorul Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca.

invitatie_festival jazz_Cluj

Festivalul „ECO JAZZ NAPOCENSIS” este coordonat, încă de la prima ediție, care a avut loc în 1994, de profesorul Stefan Vannai, regia artistică: referent cultural Lucian Revnic.

Flavius Milășan
director Casa de Cultură a Studenților
Cluj-Napoca

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: