23 de utilaje acționează pe sectoarele de drumuri naționale din Maramureș

circulatie rutiera_iarna_MM_3 dec. 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

Persoană de contact: Dan Bucă,
purtător de cuvânt
tel.: 0755-112726

Pe sectoarele de drumuri naționale au căzut precipitații sub formă de ninsoare, iar zăpada s-a depus pe partea carosabilă, mai ales în zona montană. Secția de drumuri naționale Baia Mare acționează cu 23 de utilaje pentru curățarea stratului de zăpadă de pe carosabil și împrăștierea de material antiderapant. Se intervine pe DN 18, în pasul Gutâi, cu șase utilaje. Pe sectorul de drumuri naționale E 58 Baia Mare se acționează cu două utilaje, iar la Sighetu Marmației, tot pe DN 18, respectiv DN 19, cu trei utilaje. De asemenea, la Petrova, pe DN 18, inclusiv pe dealul Hera, acționează trei utilaje. La Borșa, se acționează cu patru utilaje, iar la Vișeu de Sus cu două utilaje. Pe DN 18B, se acționează cu trei utilaje, pe dealul Pietriș și dealul Măgoaja, s-au împrăștiat 134 de tone de material antiderapant (pe E 58, Baia Mare – Dej, nouă tone, E 58 Baia Mare – Seini, șapte tone, pe DN 18, în pasul Gutâi, 38 de tone, DN 19, Huta, 14 tone, DN 18 Sighetu Marmației, nouă tone, DN 18 Petrova, 18 tone, Vișeu de Sus, DN 18, 1,5 tone, DN 17C, dealul Ștefăniței 4,5 tone, Borșa, pasul Prislop, 21 de tone, Târgu Lăpuș, DN 18B, dealul Pietriș și dealul Măgoaja, 12 tone.

La această oră, ninge în pasul Gutâi și pasul Prislop. În aceste zone este depus pe partea carosabilă un strat de zăpadă care măsoară până la 1 cm, în pasul Gutâi (între km 23 și km 30), pe DN 19, dealul Huta-Certeze (între km 195 și km 205) și pasul Prislop (între km 160 și km 180).

Circulația rutieră se desfășoară pe sectoarele de drumuri naționale din județ în condiții de iarnă. Nu sunt semnalate, la această oră, probleme în trafic.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: