De unde și câtă energie chiar avem!

foto_Alexandru Plesea

de Alexandru PLEŞEA

Belșugul dorințelor actuale necesită energie mentală pentru a procesa, echilibra și memora ce avem de făcut pentru a obține ce vrem.

În om, există mai multe baterii. Le putem numi acumulatori care provin din energia celulelor noastre puse cap la cap. Peste 50 de trilioane de celule ne oferă suport. Noi nu folosim decât o parte din ce ni s-a dat.

Astfel, omul, pentru diferite dorințe personale, se apucă de folosirea energiei din acești acumulatori. Putem spune că fiecare din aceste patru funcții: mișcarea, rațiunea, emoția și instinctul (chiar și cel vegetativ) are câte doi acumulatori, baterii, care se descarcă și se încarcă în funcție de ceea ce decidem noi.

În spatele acestor acumulatori care aparțin fiecărei funcții, mai există un acumulator mare, care le alimentează pe acestea mici. El este sursa de minuni sau de miracole pe care un om le poate face. De exemplu, vedem în jur oameni cu puteri magice, care pot căra tone, pot străbate munți de 8.000 de metri, pot alerga la Polul Sud sau alerga la cel mai dur maraton din lume: Badwater Marathon.

Cu excepția acestor provocări fizice, în zilele noastre, acest acumulator mare din noi nu mai este folosit. În antichitate era folosit prin construirea de piramide, monumente, catedrale, temple, ziduri uriașe, manuscrise etc. Acum tehnologia face, și nu acumulatorul mare intern.

Acumulatorii mici sunt descărcați și încărcați fără încetare. Prin râs exagerat, gândire la tâmpenii, emoții negative, mișcări inutile, vorbit nenecesar, pierdem energie, acumulatorul se descarcă. Prin somn, se încarcă.

Cantitatea de energie din corp este incorect distribuită și, mai rău, nu este colectată în mod corespunzător, pentru că nu este un scop mai mare decât munca exterioară.

Acești acumulatori apar descărcați sub forma oboselii pe care o avem după o zi cu mai multe evenimente fizice, emoționale sau procese psihice. Oboseala este resimțită, omul doarme, și își revine.

Pentru o corectă colectare a energiei în acumulatorii interni, omul poate deduce, prin testare, metode de încărcare din toate domeniile vieții sale, cu condiția deciziilor sale interne de a face asta, și nu a întâmplărilor venite din exterior.

Astfel, pentru încărcare și obținerea energiei și entuziasmului:

  • Evitarea sportului inutil, și alegerea sportului pentru casă, oameni, familie, gospodărie (făcut curat, săpat grădina, ridicat o casă, construit un adăpost, luat în brațe pe cineva etc.)
  • Evitarea râsului exagerat
  • Căscatul intențional – acesta încarcă rapid acumulatorii psihici
  • Relaxarea mușchilor – feței, mâinilor, picioarelor – cât mai des
  • Exerciții pentru organele interne
  • Alimentație vie, dătătoare de energie în trup
  • Un somn într-o cameră răcoroasă
  • Ultimele jeturi de la duș, cu apă rece
  • Evitarea negativității mentale și emoționale: gânduri de răutate, anxietate, ură, iritabilitate, frică, teamă, invidie etc.

Energia este astfel obținută și poate susține oamenii în diversele lor activități spre eficiență și productivitate mai mare, în funcție de Alexandru Pleseacapacitățile și dorințele acestora.

Cu dragoste și respect, a fost un privilegiu să-ți scriu aceste lucruri.

Alexandru Pleșea

La revedere!

Alexandru Plesea_logo
Splaiul Unirii 5
București 030121
ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: