Clipe sfinte de iubire

Gentiana Groza la Lic. Racovita Cluj_cl. a III-a

de Gențiana GROZA

Trăirile sincere ale copiilor în pragul Nașterii Domnului Iisus aduc în sufletele noastre momente de neuitat. Fete și băieți îmbrăcați frumos, unii în costume populare, s-au pregătit cu câteva zile înainte să interpreteze colinde în fața acelora care le veghează creșterea și dezvoltarea armonioasă. Doamna învățătoare trăiește la rândul său clipele magice, alături de noi, părinții și bunicii aflați în sala de clasă decorată potrivit evenimentului. Fiori de simțire divină împletesc inimile noastre, ne aflăm în comuniune, sunt momente irepetabile.
Lic. Racovita Cluj_cl. a III-a_1Le interpretez câteva acorduri la muzicuță, din cântecul „Stille nacht” (Noapte de vis), ale cărui versuri ne aduc aminte de nașterea Pruncului Sfânt: ,,Noapte de vis, timp preasfânt / Toate dorm pe pământ / Două inimi veghează / Pruncul dulce visează / Într-un leagăn de vis”. Una dintre fetițe cântă la vioară, cu talent și gingășie, o melodie înălțătoare. Copiii primesc apoi poemul compus de mine „Moș Crăciun”, ca un mesaj pe care îl trimit spre ei: „Cu inima senină / Pe Moș să îl cinstești / În noaptea de lumină, / Cu bradul din povești”.
Mâine [n.r. 23 dec. 2017], elevii intră în vacanța de iarnă, la începutul căreia se vor bucura de împodobirea bradului de Crăciun, de colindatul Lic. Racovita Cluj_cl. a III-a_2la neamuri și prieteni și, se înțelege, de primirea darurilor de la Moșul cel bun. Numai neaua și gerul cumplit lipsesc!… Mă gândesc că totuși Moș Crăciun, inteligent cum îl știu, va găsi el vreo posibilitate să ajungă la copii cu sania trasă de ren, vehicul în care are sacul cu daruri. Sau, poate, mai știi, lasă renul acasă de data asta… „Chiar de drumul e stricat / Fără nea, de-alunecat / Pune sania pe tren / Și sosește fără ren!”

Crăciun fericit și La mulți ani, tuturor!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: