Păpușile din vitrina iubirii

papusi

de Corina Diamanta LUPU

S-a întâmplat, cândva, să mă îndrăgostesc. Dar cui nu i se întâmplă asta? Dragostea este pentru oricine și fiecăruia îi vine rândul să iubească. Mai devreme sau mai târziu, dragostea te găsește și, vrei nu vrei, nu ai de ales, o primești în inima ta. Dacă iubești pe cine trebuie, nu ai de ce să te temi. Însă dacă ți-ai dăruit inima unei persoane care nu te merită, lucrurile se complică și ajungi să suferi din dragoste. Aceasta este o boală fără leac, așa cum nici pentru sacrificiul din dragoste nu s-a inventat încă vreo doctorie. Și chiar dacă s-ar întâmpla să existe una, cine nu știe că orice doctorie este amară și că nu ai cum să te însănătoșești până când nu i-ai simțit gustul.

În dragoste, suferința și sacrificiul înseamnă că iubirea nu este o sărbătoare a bucuriei, ci o povară, că viața ta, în loc să fie o continuă primăvară s-a prefăcut într-o nesfârșită iarnă, că stelele de pe boltă s-au prăbușit în noroi și că pe marea pe care navighezi nu te afli defel în siguranță, căci sălbăticia și vuietul talazurilor ei nu pot fi domolite. Ce-i drept, după furtună mai apare și soarele, însă într-o iubire în care suferința și sacrificiul au cel mai important cuvânt de spus, vremea bună depinde întotdeauna de capriciile și de interesul celui ce domină relația. Și astfel, de dragul unui soare care să nu fie umbrit de nori, cel dominat își dă, de obicei, acordul să devină în relația cu celălalt o marionetă, o păpușă de pluș, o jucărie mecanică. În vitrina iubirii există și asemenea exponate, simbol al legăturilor nepotrivite, în care cel ce iubește nu primește înapoi dragoste și totul atârnă de fanteziile ori de indiferența celuilalt.

Vestea bună este că o dată pe an, de Ziua Îndrăgostiților, vitrina iubirii se rearanjează. Și astfel, păpușile din vitrina ei pot alege dacă să rămână în continuare acolo, captive în pânzele de păianjen ale unor relații ce nu le aduc fericirea ori să meargă mai departe, în căutarea adevăratei iubiri. Unele își înving teama și aleg să aștepte ca dragostea să le afle. Altele însă decid că este de preferat să nu schimbe locul, mulțumindu-se cu bruma de afecțiune pe care o au, în numele suferinței și al sacrificiului din dragoste. Indiferent cum vor sta lucrurile, nu îți pierde însă niciodată speranța în iubire! Ai încredere că persoana care îți merită dragostea va apărea în chip neașteptat, la momentul potrivit! Și învață să spui „Nu” oricui ar încerca să te transforme într-o păpușă a iubirii!

13 februarie 2018
București

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: