Cronicarul sportiv ION P. POP s-a dus la Ceruri!

Ion P. Pop si Gelu Dragos

Ion P. Pop (stânga) şi Gelu Dragoş

de Gelu DRAGOŞ

Sunt atât de supărat! Mentorul şi prietenul meu, scriitorul, profesorul şi jurnalistul sportiv Ion P. Pop, adică Domnul Basorelief, cum i se spunea, a fost condus pe ultimul drum.

Rămâne în memoria noastră cu câteva premiere naţionale şi judeţene: a ţinut cea mai longevivă rubrică de sport din România – desigur, este vorba de rubrica „Basorelief”, care apărea săptămânal, joia, în „Graiul Maramureşului, ziar pe care l-a slujit cu dragoste, credinţă şi respect peste patru decenii (pentru aceasta au venit ziariştii din capitală să scrie în „Gazeta sporturilor”) –; a fost portavocea performanţei Maramureşului sportiv, realizând în premieră naţională o expoziţie cu afişele manifestărilor sportive din judeţ şi mai de departe, la Muzeul de Istorie; a fost cel mai tânăr director (de la vârsta de 24 de ani) din învăţământul maramureşean; a scris două cărţi de o valoare inestimabilă: „Generaţia Mateianu” şi „Diamant de Maramureş”, adică despre „Minaurul” lui Lascăr Pănă şi echipa lui Maricel Voinea; a întemeiat cea mai puternică filială a Asociaţiei Presei Sportive din ţară!

Acum, la despărţirea fizică de Ion P. Pop, ştiu şi sunt convins că s-a dus la o „şuetă” şi la o cafea cu zaharină – cum comanda la barul „Academiei O.J.T.” (pentru cine nu ştie, acesta este Capşa băimăreană) – cu bunii săi prieteni Mihai Mureşan şi Gheorghe Peter.

Rămas bun, corifeu al presei sportive maramureşene! Condoleanţe fiicelor Loredana şi Ramona-Ioana şi soţiei Antonia!

Regret absenţa autorităţilor locale şi judeţene la conducerea lui pe ultimul drum pământesc (comunicatele nu ţin loc de prezenţă la asemenea evenimente triste), a unor parlamentari maramureşeni, dar şi a celor (mulţi!) despre care, cu condeiul său iscusit de filolog, a scris de-a lungul timpului maestrul Ion P. Pop şi nu şi-au făcut timp să-i vină (fizic) până la pragul marii treceri, după ce şi câte a făcut pentru sportul maramureşean, transilvănean şi naţional!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: