Agenda evenimentelor culturale ale săptămânii 2-6 aprilie 2018 – Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”

Biblioteca Judeteana Petre Dulfu

de Ştefan SELEK

Miercuri, 4 aprilie
ora 15, sala de conferinţe

Va avea loc etapa locală a Concursului Naţional de Oratorie „Demostene”, destinat tinerilor cu vârste între 14 şi 19 ani, cu scopul de a le oferi acestora oportunitatea de a-și forma, practica și demonstra abilitățile de orator la standarde înalte.
Etapa locală, organizată de clubul Interact Baia Mare, presupune formularea și elaborarea unui discurs pe baza unui citat ales dintre cele două impuse de clubul organizator, și anume Interact Club Pitești. Citatele sunt:
„Lumea, așa cum am creat-o, este un proces al gândirii noastre. Nu o putem schimba fără să ne schimbăm gândirea” – Albert Einstein.
„Noi nu vedem cu ochii, ci cu mintea. Dacă mintea e goală, ochii privesc fără să vadă.” – Ștefan Odobleja.
Discursurile nu vor avea tentă politică sau religioasă și, de asemenea, nu vor conține un limbaj licențios. Participanții își vor ţine discursurile într-un interval de timp cuprins între 4 și 5 minute. Câștigătorul etapei locale va participa ulterior la etapa națională la Pitești, unde pe lângă discursul pe baza celor două citate, va mai fi introdusă o probă, și anume: „Elevator Pitch”. Aceasta presupune un discurs spontan, cu durata de 3 minute, construit pe baza unei teme aleatorii, propuse de clubul gazdă.
Juriul, atât la etapa locală, cât și la cea națională, va fi alcătuit din profesionişti, deciziile lor fiind incontestabile. De asemenea, pentru a ierarhiza prestațiile concurenților, juriul va utiliza un clasament care se bazează pe următoarele criterii:
– armonizarea temei (aspecte esențiale) cu mesajul;
– construcția conform regulilor oratorice;
– originalitate și claritate;
– dicție, mimică, gesturi și ținută;
– relevanța mesajului/caracter persuasiv.

ora 17, Salonul artelor

afis expozitie Comorile ceriului_Ilie Tudorel

Va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Semnele ceriului”, semnată de artistul fotograf Ilie Tudorel, dedicată Anului European al Patrimoniului Cultural.
Vor deschide:
– dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” Baia Mare;
– dr. Ioan Marchiş, sculptor;
– conf. univ. dr. Delia Suiogan, prodecan Centrul Universitar Nord Baia Mare – Universitatea Tehnică Cluj-Napoca;
– Ovidiu Ignat, manager al Complexului Astronomic Baia Mare.
Moment artistic: Rafila Bărbos, interpretă de muzică populară autentică.
Expoziţia este organizată de Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” în colaborare cu Asociaţia Clubul Foto „Millenium” şi Consiliul Judeţean Maramureş şi va putea fi vizitată în Salonul artelor în perioada 4-14 aprilie 2018.

Activităţi extra muros în săptămâna 2-6 aprilie

Marţi, 3 aprilie ora 10 – livrarea cărţilor şi a jucăriilor strânse la American Corner în cadrul campaniei de donaţii „Dăruieşte din suflet pentru un zâmbet de copil”, campanie care face parte din proiectul „4/4 pentru prieteni” organizat de Ambasada Statelor Unite în România şi American Councils for Internaţional Education în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, compartimentul American Corner. Beneficiari ai acestui proiect sunt copiii de la Centrul de Reabilitare Socială pentru Copiii Aflaţi în Situaţii de Risc, Baia Mare.

Miercuri, 4 aprilie ora 11 – predarea oficială a donaţiei la Centrul de Reabilitare Socială pentru Centrul de Reabilitare Socială pentru Copiii Aflaţi în Situaţii de Risc, Baia Mare.
Participanţi: reprezentanţi ai bibliotecii, voluntari, angajaţi de la Centrul de Reabilitare Socială pentru Copiii Aflaţi în Situaţii de Risc, Baia Mare

Pentru informaţii suplimentare:
Ştefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: