Campania națională de prevenire a traficului de persoane: „CUNOAȘTE-ȚI DREPTURILE! RESPECTĂ-ȚI OBLIGAȚIILE!”

Institutia Prefectului Judetul Maramures_antet
Persoană de contact: Dan Bucă,
purtător de cuvânt
Tel.: 0755-112726

COMUNICAT DE PRESĂ

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANTIP) a lansat campania națională de prevenire a traficului de persoane în scopul combaterii exploatării în muncă. Aceasta se derulează în cadrul proiectului ”Refacerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetățenilor”, care se implementează la nivel național pe o perioadă de 36 de luni.

Campania a fost prezentată la Palatul Administrativ de către comisarul șef de poliție dr. Alexandrina-Augusta Bora, coordonatorul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca. Ea a prezentat în cadrul

Reuniunii de lucru a echipei interinstituționale județene antitrafic Maramureș atribuțiile Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane stabilite prin acte normative, respectiv modalitățile de colaborare pentru implementarea campaniei la nivel județean.

Forma cea mai frecventă a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă o reprezintă interacțiunea dintre oameni, întâlnirea directă cu persoana care racolează (peste 50% dintre cazuri). Am discutat aspecte referitoare responsabilitățile care revin în sarcina fiecărei instituții cu privire la prevenirea, combaterea traficului de persoane și am solicitat sprijin în multiplicarea informațiilor, până la sfârșitul acestei luni, cu ajutorul pliantelor, afișelor, spoturilor audio-video”, a spus comisarul șef de poliție dr. Alexandrina-Augusta Bora.

Principalele activități care se vor derula în cadrul campaniei naționale de prevenire a traficului de persoane se referă la: creșterea gradului de conștientizare în rândul persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de ființe umane; informarea și sensibilizarea populației privind implicațiile traficului de persoane, în vederea reducerii cererii din perspectiva exploatări prin muncă; creșterea gradului de implicare a misiunilor diplomatice ale României în informarea cetățenilor români cu privire la riscurile asociate traficului de persoane; informarea instituțiilor și organizațiilor implicate în prevenirea și combaterea traficului de persoane privind dimensiunea și formele de manifestare ale acestui fenomen și creșterea implicării în activitățile de prevenire a multiplicatorilor de opinie, în vederea reducerii numărului de informații inexacte și ambigue referitoare la unele aspecte ale traficului de persoane transmise publicului.

Prefectul Vasile Moldovan a apreciat că reuniunea de lucru a fost  dinamică și pragmatică, dar și faptul că echipa de la nivelul județului se va implica și va contribui la implementarea campaniei în Maramureș.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: