ESTE FAMILIA ROMÂNEASCĂ SUB ASEDIU?! …

 

Motto: „Uniune legală, liber consimțită între un bărbat și o femeie
 pentru întemeierea unei familii.” (Dex)

Eugen Rotarescu

de jr. col. (r) dr. Eugen-Nicolae ROTĂRESCU

Senatul României a adoptat în 11 septembrie 2018 un amendament la art. 48 din Constituţie referitor la instituţia căsătoriei şi a familiei. Acest demers juridic va fi validat în urma unui Referendum Naţional anunţat pentru data de 7 octombrie 2018 pentru a fi consultată populaţia în legătură cu reglementarea juridică a conţinutului instituţiei căsătoriei şi a protejării familiei.

Este nevoie de un REFERENDUM ?

Răspunsul poate fi şi DA şi NU.

  • NU, pentru că:

– Noul Cod Civil (art.259, alin. 1 şi 2) prevede că actul căsătoriei este o uniune liber consimţită între un bărbat şi o femeie în scopul întemeierii unei familii.

– Noul Cod Civil (art.277) interzice căsătoria între persoane de acelaşi sex iar căsătoriile încheiate sau contractate în străinătate, fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini, nu sunt recunoscute în România. Acelaşi tratament juridic se aplică şi parteneriatelor civile dintre persoane de sex opus sau de acelaşi sex, încheiate sau contractate în străinătate, fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini.

– Noul Cod Civil (art.277, alin. 4) prevede că dispoziţiile legale privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale UE şi Spaţiul Economic European rămân valabile.

– Referendumul presupune cheltuirea unor resurse financiare importante, şi nu numai, ce ar putea fi direcţionate pentru rezolvarea altor nevoi strategice sau sociale.

  • DA, pentru că:

România, ca şi alte ţări din Europa şi alte continente, se află într-un clivaj moral şi juridic privind conţinutul instituţiei căsătoriei şi a familiei, 16 ţări au adoptat deja reglementări după un alt model al căsătoriei decât cel natural.

– Revoluţia sexuală începută în anii ’50, dar, mai ales, astăzi, ereziile transgenderismului şi ideologiei de gen, pretind că sexul biologic nu dă fiinţei umane identitatea ei sexuală, că Natura şi Dumnezeu au greşit când au dat naştere la două sexe. Desigur acestea sunt falsităţi care vor să transforme adevărul în minciună şi minciuna în adevăr.

– Astăzi, nu doar în Occident, dar şi în România, a devenit aproape o practică, ca cei care dezagrează transgenderismul şi se opun homosexualităţii să fie pedepsiţi.

Susţin, că familia şi căsătoria nu pot fi definite, înţelese şi aplicate ca modele de viaţă care fac bine unor categorii de oameni sau aduc beneficii unor scopuri străine Naţiunii Române.

Apreciez, că Referendumul este necesar pentru a valida demersul juridic al Senatului României privind reglementarea clară, fără ambiguităţi, a instituţiei căsătoriei, ca fiind o uniune liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

În acest înţeles aplicat familia va reuşi să perpetueze Neamul Românesc şi prosperitatea Naţiunii Române.

Mie îmi pasă de România de mâine, de copiii, nepoţii şi strănepoţii noştri şi mă pronunţ pentru o Românie curată şi luminoasă.

Doamne ajută!

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: