Cea mai mare Greşeală Umană

de Alexandru PLEŞEA

foto_alexandru-plesea

Diferența între oameni este doar în programele învățate. Restul, trupul, sufletul au aceeași compoziție chimică și fizică. Materia din care omul este alcătuit este cea care susține programele să se desfășoare.

Omul învață programele despre viață, societate, job, carieră, relații, artă, cultură, educație, religie, prin atenția pe care omul o acordă acestora. Din câte am testat cu toții, noi credem că cea mai bună învățătura este cea în care ne identificăm cu ceea ce învăţăm. Devenim absorbiți și fascinați de ce învățăm sau facem. În acest sens, ni se desfășoară viața, doar obiectele din exterior, de care noi suntem fascinați se schimbă.

Identificarea este relația trupului cu materia, și nu a sufletului cu materia.

Omul este compus din trup și suflet, însă doar trupul știe să se identifice. Sufletul observă. Astfel, energia omului se consumă în clipa în care atenția lui pleacă neintenționat spre un obiect exterior. Iar omul nu observă acest lucru. Când omul pune atenția pe ce vrea să pună atenția, își conservă energia și o poate folosi spre scopuri mai utile lui însuși. Când omul este atras și fascinat de orice din exterior, iar atenția sa este luată spre acestea, el este pierdut și nu revine la starea lui normală de atenție decât atunci când evenimentul exterior se oprește sau dispare.

Relația omului cu exteriorul pleacă, în special, prin atenția minții sale spre exterior. Mintea se va duce acolo unde omului îi place, vrea, adoră, iubește sau are confort. Odată cu mintea vor veni și simțurile, care, la rândul lor, sunt influențate de minte să fie fascinate și ele de ce se petrece. În tot acest proces unde este sufletul?

Sufletul este definit de toate culturile, civilizațiile și religiile, ca partea care animă și susține trupul în viață. Sufletul este măsurat prin respirație. Iar respirația este corelată cu mintea, pentru ca la fiecare inspirație / expirație, omul primește sau are un nou gând.

Cele scrise mai sus se pot dovedi în timp. Orice om atinge o anumită etapă a vieții când atenția sa se va îndrepta spre interior mai mult și spre exterior mai puțin. O astfel de etapă îi va schimba interesele și înțelegerea. Greșeala identificării trupului său cu materia pe care a avut-o până la această etapă se poate recupera printr-un efort dublu de introspecție, căutare și practică spre găsirea sau reunirea sa cu sufletul său.

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.

Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Alexandru Plesea

 

Cu dragoste și respect, a fost un privilegiu să-ți scriu aceste lucruri.

Alexandru Pleșea

La revedere!

Alexandru Plesea_logo

Splaiul Unirii 5
Bucureşti 030121
ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: