Utilaje de intervenție și stocuri de materiale antiderapante, centralizate pentru intervenția la deszăpezirea drumurilor publice

Institutia Prefectului Judetul Maramures_antet

COMUNICAT DE PRESĂ

Persoană de contact: Dan Bucă,
purtător de cuvânt
tel.: 0755-112726

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a centralizat datele cu privire la pregătirea pentru sezonul de iarnă, respectiv situația utilajelor de deszăpezire, a stocurilor de materiale antiderapante și de carburanți, destinate asigurării viabilității căilor rutiere și pentru intervenție la deszăpezirea drumurilor publice din județ.

Președintele CJSU Maramureș, prefectul Vasile Moldovan, a spus: „Secția de Drumuri Naționale Baia Mare are în stoc peste 3300 tone de sare pentru intervenție și 62 de utilaje în planul de operațiuni. Este asigurată cantitatea de carburanți pentru deszapezire_mm_5-ian-2017_prefectura_1utilajele de intervenție. SC Drumuri și Poduri SA Maramureș, deține în bazele proprii 1000 tone de sare, respectiv 1000 tone de nisip. În planul de măsuri pentru asigurarea condițiilor de circulație pe drumurile județene s-a prevăzut intervenția la deszăpezire cu 73 de utilaje. De asemenea, este asigurată cantitatea de combustibil necesară pentru intervenție. La nivelul unităților administrativ-teritoriale se va interveni pentru deszăpezirea drumurilor publice în regim propriu sau în baza contractelor încheiate, conform prevederilor legislației în vigoare. Datele primite din teritoriu au fost centralizate, iar situația indică existența a aproximativ 4000 tone de nisip, aproximativ 9000 tone de sare și 6500 tone de carburanți. Din cele 76 unități administrativ-teritoriale, sunt prevăzute să se acționeze cu 256 de utilaje pentru deszăpezirea drumurilor publice”.  

Datele centralizate cu privire la pregătirea autorităților administrației publice locale pentru sezonul de iarnă 2018-2019 au fost transmise la nivel central. Au fost făcute verificări în bazele de intervenție din cadrul societăților de drumurile naționale și județene, dar și în teritoriu, cu privire la existența stocurilor de materiale antiderapante, carburanți și utilajele de intervenție pentru deszăpezire.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: