„BiblioCantus” vă urează Sărbători Binecuvântate!

„Sub semnul celor trei daruri: aur, smirnă şi tămîie, punem în faţa divinului trupul, mintea şi sufletul nostru, ca o ardere de tot prin care să ne creăm izbăvirea.”

Născut dintr-o idee, dar crescut cu multă muncă și strădanie, grupul vocal cameral BiblioCantus și-a desăvârșit forma în data de 29 octombrie a.c. Plini de entuziasm, cei 17 membrii au început să-și adune forțele, cugetele și inimile, pentru a organiza în prag de Praznic Luminos un concert de colinde, intitulat sugestiv: Vine Crăciun cel Bătrânu. Sub bagheta dirijorală a prof. bibl. dr. Vlad I. Bondre, grupul vocal cameral BiblioCantus a reușit să realizeze în mai puțin de 10 repetiții, un concert cu totul și cu totul special. Repertoriul muzical a fost ales cu atenție, în raport cu anul 2018 dedicat centenarului Marii Uniri. În acest sens, au fost interpretate colinde din zona Maramureșului, a Banatului, a Moldovei, a Țării Românești, colinde ce prezentau în conținutul strofelor scene din marele eveniment al Întrupării Mântuitorului Iisus Hristos. În contextul prezentării acestor colinde unui public cât mai larg, membrii grupului vocal au reușit ca în data de 19 decembrie să strângă în jurului bradului din holul mare al Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare, un numeros auditoriu care a ascultat plin de emoție fiecare colindă. Aplauzele ce au răsunat minute în șir au devenit pentru cei implicați în acest frumos proiect, aprecierea că tot efortul lor a fost pe deplin remarcat. Dacă se spune, pe drept cuvânt, că „muzica este felul în care sună viața”, atunci, să fim și noi în asentimentul acestor cuvinte, nădăjduind ca aceste colinde să răsune ca un clopoțel magic în viața tuturor, vestind un Crăciun Binecuvântat și un An Nou Fericit 2019!

La mulți ani!

Urmăriți un fragment din concertul „Vine Crăciun cel bătrânu’”, al membrilor grupului vocal „BiblioCantus” al Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”, sub bagheta dirijorală a prof. bibl. dr. Vlad I. Bondre.

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: