Agenda evenimentelor culturale ale săptămânii 14 – 19 ianuarie 2019 – Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”

de Ştefan SELEK

Oaspetele bibliotecii:
Ilie Tudorel
artist fotograf
Baia Mare

 Marţi, 15 ianuarie

ora 12.00, Secţia pentru copii

În data de 15 ianuarie, cu ocazia împlinirii a 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, va avea loc activitatea „Eminescu, veșnic tânăr”. Aceasta va fi realizată de elevii clasei a VI-a A de la Școala Gimnazială Baia Sprie (director Emil Petric). Bibliotecarele secției vor pregăti cu această ocazie o expoziție de carte cuprinzând titluri din opera marelui scriitor, iar în Sala de conferințe va avea loc o proiecţie de film despre viața sa. Cadre didactice implicate: Pop Mihaela.

ora 13.00, Fondul Documentar al Academiei Române

 

Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale va avea loc simpozionul „Eminescu şi Transilvania”, eveniment dedicat aniversării a 169 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. 

Despre legătura poetului cu Transilvania vor lua cuvântul: conf. univ. dr. Florian Roatiş, prof. univ. dr. George Achim şi conf. univ. dr. Ştefan Vişovan.

ora 14.00,  Sala de conferinţe

Departamentul pentru Cultură al Episcopiei Greco-Catolice de Maramureş în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Baia Mare organizează a treia ediţie a conferinţei „Eminescu. Spiritualitatea şi căutările sale”.

Intervin: prof. univ. dr. Cornel Munteanu, pr. dr. George Marius Nicoară.

Cu această ocazie va avea loc un moment artistic susţinut de elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare.

ora 17.00, Salonul Artelor

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”, Asociaţia „Millennium” Baia Mare, Asociaţia EuroFotoArt Oradea şi Uniunea Artiştilor Plastici vă invită la vernisajul expoziţiei de fotografieRomânia – repere culturale”, a artistului fotograf Tudorel Ilie. Expoziţia va putea fi vizitată la Salonul Artelor, în perioada 15 – 26 ianuarie 2019, conform programului bibliotecii. Turneul naţional al expoziţiei va parcurge ulterior, toate regiunile istorice ale României, ajungând apoi şi pe la românii din diaspora, în muzee şi alte instituţii de cultură.

Vor lua cuvântul:

  1. Marius Ardelean, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş;
  2. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” Baia Mare;
  3. Natalia Lazăr, director al Muzeului Ţării Oaşului, Negreşti-Oaş;

Moderator: artistul fotograf Tudorel Ilie.

Evenimentul este dedicat Zilei Culturii Naţionale a României şi face parte din Festivalul de fotografie „Carol Pop de Szathmari”, ediţia a VI-a, 2019.

Miercuri, 16 ianuarie

ora 16.00, Sala de conferinţe

Va avea loc deschiderea cursului de povestiri digitale – sezonul 2019.

Prezintă: Corina Şandor-Martin, bibliotecar-trainer.

Activităţi extra muros din săptămâna 14-19 ianuarie 2019

 

Secția pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”

În data de 14 ianuarie, bibliotecara Casilda Mare de la Secția pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” va realiza o prezentare a serviciilor oferite de bibliotecă elevilor din clasa I A şi I B de la Liceul cu Program Sportiv (director Adrian Gherghel).

Cadre didactice implicate: Gabriela Avram și Antonia Lungu.

În data de 16 ianuarie, bibliotecara Paula Roman va realiza o prezentare a serviciilor oferite de bibliotecă elevilor din clasa I A şi I B de la Colegiul de Arte (dir. prof. dr. Dan Filip).

Cadre didactice implicate: Maria Boşovschi şi Ioana Hochia.

În data de 17 ianuarie, bibliotecara Mara Popovici va realiza o prezentare a serviciilor oferite de bibliotecă elevilor din clasa I A şi I B și I G de la Școala Gimnazială „Dr. Victor Babeș” (director Simona Marcu).

Cadre didactice implicate: Larisa Lazăr, Loredana Pop și Helga Balașcă.

Filiala „Nicolae Iorga”

În data de 15 ianuarie, Filiala „Nicolae Iorga” va organiza activitatea ,,Eminescu, mereu în inimile noastre”, realizată în colaborare cu elevii clasei a III – a A (învăţătoare Ramona Petrean şi Diana Tarța), de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” (director prof. Boloş Mihai). Expoziția de carte „Opera lui Mihai Eminescu” va fi realizată și prezentată de bibliotecara Mirela Avram.

Tot în data de 15 ianuarie, Filiala „Nicolae Iorga” va organiza activitatea „Eminescu – poet național și universal”, realizată în colaborare cu elevii clasei a IV-a D (învăţătoarea Anca Găvrişan), de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” (director prof. Mihai Boloş). Bibliotecara Mirela Avram va prezenta elevilor expoziția de carte „Eminescu și poeziile lui”.

Persoană de contact:
Ștefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: