Agenda evenimentelor culturale ale săptămânii 25 februarie – 2 martie 2019 – Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”

de Ştefan SELEK

Oaspetele bibliotecii:
artist plastic Ileana Danci Horoba
Asociaţia „Nod”

Marţi, 26 februarie

ora 9, Salonul Artelor

Va avea loc deschiderea celei de-a 11-a ediţii a târgului de mărţişoare şi cadouri de 8 martie, intitulat Mărţişor cu dor, organizat de Asociaţia NOD în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”.

Târgul se va desfăşura la Salonul Artelor, în perioada 26 februarie – 2 martie, de marţi până vineri, în intervalul orar 9-19, iar sâmbătă între orele 9-14.

orele 12.00 – 13:30, Sala de conferinţe

Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” organizează o proiecţie de film pentru elevi de la Şcoala Generală „George Coşbuc”.

Miercuri, 27 februarie

ora 17.30, Sala de conferinţe

Va avea loc conferinţa „Feng Shui tradiţional”.

Prezintă: Marcel Pop, consilier dezvoltare personală.

Feng Shui înseamnă „Vânt” şi „Apă”, două elemente care dirijează energia naturală spre un teren sau o clădire. Feng Shui este un sistem metafizic, parte a filozofiei chineze ce a luat fiinţă cu 6000 de ani în urmă. Scopul este de a studia şi echilibra energiile din jurul nostru.

Astăzi practicanţii utilizează termenul Feng Shui Tradiţional sau Feng Shui Clasic ca fiind ştiinţa ce foloseşte formule pentru a calcula potenţialul unei persoane de a locui sau a lucra într-un anumit spaţiu. Factorii fundamentali ai Feng Shui Tradiţional sunt mediul înconjurător, clădirile, timpul şi oamenii. În esenţă, Feng Shui are rolul de a crea echilibru între energiile unui spaţiu, astfel încât locatarii să poată beneficia de prosperitate şi relaţii armonioase.

Activităţi extramuros  din săptămâna 25 februarie – 2 martie 2019

Secția pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”

În data de 25 februarie, bibliotecara Paula Roman va prezenta covorul povestitor „Mănuşa” preşcolarilor din grupa mică şi mijlocie de la Grădiniţa Nr. 28 (director Cornelia Sabău), iar bibliotecara Mara Popovici va prezenta covorul povestitor „Povestea ceasului cu inimă” elevilor din clasele 0 A şi I C de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” (director Anamaria Nagy). Cadre didactice implicate: Ioniţa Michiş, Ileana Avram.

În data de 26 februarie, bibliotecara Paula Roman va prezenta covorul povestitor „Mănuşa” elevilor din clasele I A şi I B de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ivasiuc” (director Ioan Pop). Cadre didactice implicate: Mia Caciuc, Mariana Criste. Tot în data de 26 februarie, bibliotecara Mara Popovici va prezenta covorul povestitor „Povestea ceasului cu inimă” elevilor din clasele I A şi I B de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”. Cadre didactice implicate: Gabriela Cîmpian şi Paula Chende.

În data de 27 februarie, bibliotecara Mara Popovici va prezenta covorul povestitor „Povestea ceasului cu inimă” elevilor din clasa a II-a, de la Şcoala „Alexandru Rusu” (director Nicoleta Petran),  iar bibliotecara Laura Zah va prezenta covorul povestitor „Omida mâncăcioasă” preşcolarilor de la Filiala Romanii. Cadre didactice implicate: Aurica Şerban

În data de 28 februarie, bibliotecara Paula Roman va prezenta covorul povestitor „Mănuşa” elevilor din clasele pregătitoare A şi B de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ivasiuc”. Cadre didactice implicate: Terezia Tămăşan şi Claudia Marton.

Filiala „Nicolae Iorga”

În data de 26 februarie, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” (director prof. Boloş Mihai)  va avea loc prezentarea covorului povestitor „La fermă”, realizată de bibliotecar Mirela Avram de la Filiala „Nicolae Iorga”, pentru elevii clasei I D (înv. Amalia Cherecheș).

În data de 27 februarie, Filiala ,,Nicolae Iorga” în colaborare cu preșcolarii din grupa mare, de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9 Baia Mare (director Carmen Condor), educatoare Ioana Țuțuruga și Melania Iloșvai, vor desfășura activitatea intitulată ,,Cartea, prietena mea”. Bibliotecara Avram Mirela va prezenta vitrina de carte „Cele mai frumoase cărți pentru copii”.

În data de 28 februarie, Filiala „Nicolae Iorga” va organiza activitatea „Ion Creangă -povestitorul mult îndrăgit de copii”, realizată în colaborare cu elevii clasei a IV-a D (învăţătoare Anca Găvrişan), de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”. Bibliotecara Mirela Avram va prezenta elevilor expoziția de carte „Ion Creangă – viața și activitatea literară”.

Pregătire pentru bacalaureat la Filiala Traian

În fiecare miercuri de la ora 15.00, la Filiala „Traian” a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”, vor avea loc consultații gratuite, coordonate de prof. Gabriela Vanca de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, ce vizează tematica examenului de bacalaureat la limba şi literatura română pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a. Proiectul va continua în anul şcolar 2019-2020, cu privire la admiterea în liceu, urmând să se adreseze deopotrivă claselor a VII-a şi a VIII-a.

Persoană de contact:
Ștefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: