Agenda evenimentelor culturale ale săptămânii 8 – 13 aprilie 2019 – Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”

de Ştefan SELEK

Biblioteca Judeteana Petre Dulfu

Oaspetele bibliotecii:
jurnalistul Leontin Cupar
Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

Luni, 8 aprilie

ora 10, Secţia pentru copii

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii (7 aprilie) la Secția pentru copii a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”, preşcolarii din grupa mare A şi B de la Grădiniţa Nr. 10 (director Ioana Maria Măhălean) vor realiza un moment literar-muzical şi vor viziona un film documentar. Apoi vor participa la prezentarea de carte „Sănătatea înainte de toate” realizată de bibliotecarele secției în Sala Mircea Pop. Cadre didactice implicate: Adriana Moldovan, Loredana Rednic, Adina Dana Dan, Marinela Griguţă.

Marţi, 9 aprilie  

ora 9.00, Secţia pentru copii

Elevii clasei a V-a de la Liceul Penticostal (director Adela Gabriela Şpan) vor viziona un film documentar în Sala de Conferinţe şi vor asista la prezentarea de carte „Enciclopedii pentru toate gusturile” realizată de bibliotecarele secției în Sala Mircea Pop. Cadre didactice implicate: Rodica Tărău.

Miercuri, 10 aprilie

ora 9.30, Secţia pentru copii

Preşcolarii din grupele mijlocie şi mare de la Grădiniţa cu Program Prelungit Săsar, însoţiţi de prof. pentru învăţământ preşcolar Elena Ciurte, vor petrece o zi în bibliotecă. Cei mici vor viziona un film de animaţie în Sala de conferinţe şi vor asista la o prezentare de carte jucărie şi cu sunete.

orele 13.00-15.15, Salonul Artelor

Societatea Medicilor de Familie – Filiala Maramureş organizează întâlnirea lunară din aprilie.

orele 16.00-19.00, Salonul Artelor

Va avea loc o întâlnire în cadrul proiectului regional „Familia de succes – Festivalul salamului din biscuiţi”, ediţia a VI-a, organizat de Inspectoratul Şcolar Maramureş în colaborare cu Biblioteca Judeţeană, sub coordonarea insp. şc. prof. Amelia Bănică. Sunt invitaţi: copii, părinţi, bunici, membri ai comunităţii educaţionale.

Joi, 11 aprilie

ora 13, American Corner

Shakesperience – Experienţa Shakespeare

În data de 11 aprilie, de la ora 13, American Corner în colaborare cu Colegiul Economic „Pintea Viteazul” Cavnic și Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie va organiza cea de-a VIII-a ediție a cenaclului literar în limba engleză: „Shakesperience – Experienţa Shakespeare”.

Participă elevi de la: Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare, Colegiul Economic „Pintea Viteazul” din Cavnic, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Baia Mare, Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din Baia Sprie, Colegiul Tehnic „George Barițiu” Baia Mare, Colegiul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini, Liceul Tehnologic „Marmaţia” Sighetul Marmaţiei, Liceul Tehnologic „Traian Vuia” din Tăuții Măgherăuș, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Baia Mare, Liceul Teoretic „Petru Rareș” din Târgu Lăpuș.

Activitatea are următoarele obiective: stimularea la elevi a creativității în proiectarea lucrărilor/produselor în limba engleză, îmbunătățirea competențelor lingvistice la elevi, încurajarea lecturii, lucrul în echipă și comunicarea interpersonală.

orele 14.15 – 16.00, Sala „Mircea Pop”

Consultaţii la limba română pentru bacalaureat.

Coordonator: profesor Daniela Căprar.

Vineri, 12 aprilie

orele 14.30 – 16.00, Sala „Mircea Pop”

Cerc de fizică pentru clasele a IX-a, a X-a şi pentru bacalaureat (mecanică şi optică), coordonator prof. Cornelia Aniţaş.

Sâmbătă, 13 aprilie

orele 9.00-11.00, Sala CompuTeen

Cerc de matematică pentru clasa a VIII-a, coordonator prof. Maria Kalisch.

ora 11.00, Sala de conferinţe

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează lansarea volumului de poezii intitulat „The sweet life beyond and on Earth”, semnat de tânăra Adriana Costinaş, apărut la editura Rotipo, Iaşi, 2019. „Finalista concursului «New Drama», Adriana Costinaş este un dramaturg de doar 17 ani. Având aspiraţii înalte, aceasta doreşte să îşi înceapă aventura în lumea fascinantă a literaturii şi a teatrului”. (Iulia Man şi Mihai Todoruţ)

ora 11.00, Sala de cenaclu

Cenaclul Scriitorilor – şedinţă cenaclu.

Activităţi extramuros din săptămâna 8-13 aprilie 2019

Filiala “Nicolae Iorga”

În data de 9 aprilie, la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9 (director Carmen Condor) bibliotecara Mirela Avram de la Filiala ,,Nicolae Iorga” va prezenta covorul povestitor „La fermă”. Vor participa preșcolarii din grupa mijlocie (educatoare Rozalia Avram şi Lenuța Hosu), iar în data de 11 aprilie, va avea loc prezentarea aceluiaşi covor povestitor pentru preșcolarii din grupa mare (educatoare Lidia Mesaroș şi Livia Ivașcu).

Pregătire pentru bacalaureat la Filiala Traian

În fiecare miercuri de la ora 15.00, la Filiala „Traian” a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”, vor avea loc consultații gratuite, coordonate de prof. Gabriela Vanca şi Elena Hendre, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, ce vizează tematica examenului de bacalaureat la limba şi literatura română pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a. Proiectul va continua în anul şcolar 2019-2020, cu privire la admiterea în liceu, urmând să se adreseze deopotrivă claselor a VII-a şi a VIII-a.

În data de 11 aprilie, ora 10, la Filiala „Traian” va avea loc activitatea, „Lumea dinozaurilor”, realizată în colaborare cu elevii clasei I C (clasa Razelor de Soare) de la coala Gimnazială „George Coşbuc” (dir. Anamaria Nagy), coordonaţi de prof. Ileana Avram. În cadrul activităţii elevii vor pregăti desene şi machete, iar bibliotecarele filialei vor prezenta expoziţia de carte „O lume dispărută”.

Persoană de contact:
Ștefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: