Agenda evenimentelor culturale ale săptămânii 15-20 aprilie 2019 – Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare

de Ştefan SELEK

Oaspetele bibliotecii:
conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bîrlea
Centrul Universitar Nord din Baia Mare
consilier judeţean, senator (2008-2012)

Luni, 15 aprilie

Ora 10.00, Salonul Artelor

Va avea loc ediţia a IX-a a simpozionului şi concursului naţional de comunicări ştiinţifice intitulat „S. O. S. – Producţia de alimente”.

Proiectul este realizat de către Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare în parteneriat cu: Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Universitatea Tehnică Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Direcţia Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş, Casa Corpului Didactic Maramureş şi Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare.

ora 18.00, Salonul Artelor

 

 

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează vernisajul expoziţiei de pictură „Studio ’19a artiştilor plastici: Robert Balog, Agatha Hory, Dan Bărcan. Autorii salută Ziua Artistului Plastic Băimărean, care se sărbătoreşte în fiecare an la data de 5 mai. Expoziţia va putea fi vizitată la Salonul Artelor, în perioada 15-30 aprilie, conform programului bibliotecii.

Vor deschide:

 – dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”;

 – conf. univ. dr. Adrian Chira, artist plastic.

Marţi, 16 aprilie

ora 14.00, Sala de conferinţe

Societatea Cultural-patriotică „Avram Iancu” din România – Filiala Baia Mare în colaborare cu Biblioteca  Judeţeană „Petre Dulfu” şi Editura Eurotip organizează prezentarea volumelor: „Românii din Transilvania în Primul Război Mondial 1914-1918”, autor: Ioan Bâtea; respectiv „Moţii şi Marea Unire”, autori: Vasile Lechinţan, Vasile Tutula şi Victor Bercea.

Miercuri, 17 aprilie

ora 13.00, American Corner

Ziua Pământului – activitate organizată în colaborare cu Școala Generală Valea Vinului (jud. Satu Mare) și Școala Generală nr. 3 din Baia Mare.

ora 17.00, Sala de conferinţe

Biblioteca  Judeţeană „Petre Dulfu” în colaborare cu Editura Grinta organizează lansarea volumului de poeme „Proverbele cenuşii mele” – partea a II-a, autor: Daniel Bozga, apărut la Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2019.

Vor vorbi poeţii: Gabriel Cojocaru, Radu Zăgrean.

Joi, 18 aprilie

ora 12.00, American Corner

Dreptul de proprietate intelectuală – activitate organizată în colaborare cu OSIM (dna. Carmen Neacșu) și elevii de clasa a XI-a de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Baia Mare.

Săptămâna 15 – 19 aprilie

„Săptămâna altfel” la Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”

Pe parcursul întregii săptămâni, în intervalul 8.00-13.00, vor avea loc prezentări de carte tematice, adaptate fiecărei vârste, din expozițiile realizate de bibliotecarele Secției pentru copii, în Sala Mircea Pop și în Sala de lectură: „Prima mea enciclopedie”, „Cărțile Editurii Arthur”, „Cartea jucărie mereu o bucurie” și vizionări de filme de animație și documentare, în Sala de conferințe.

Luni, 15 aprilie vor avea loc vizionări de filme în Sala de Conferințe pentru: elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială „George Coșbuc”, elevi de la Colegiul Tehnic Auto Baia Sprie, elevii clasei pregătitoare B de la Școala Gimnazială „Alexandru Ivasiuc”, elevii claselor pregătitoare A și B de la Școala Gimnazială „Octavian Goga” și elevii clasei I B de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”.

Marți, 16 aprilie vor avea loc vizionări de filme în Sala de Conferințe pentru elevii claselor I B, a III-a și a IV-a de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, pentru elevi de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, pentru elevi de la Școala Călinești.

Vor avea loc prezentări de carte pentru elevii clasei a VI-a de la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu”, elevii clasei pregătitoare A de la Școala Gimnazială „George Coșbuc”, elevi din clasele I-IV de la Școala Livada Județul Satu Mare, elevi de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Fărcașa, elevi din clasele II-IV de la Școala Vadu Izei.

Miercuri, 17 aprilie vor avea loc vizionări de filme în Sala de Conferințe pentru: elevii clasei a II-a și elevii din clasa pregătitoare B de la Școala Gimnazială „Nichita Stănescu”, elevii claselor I B și a II-a A de la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială „George Coșbuc”.

Vor avea loc prezentări de carte pentru elevi de la Școala Dumbrăvița.

Joi, 18 aprilie vor avea loc în Sala de Conferințe vizionări de filme: pentru elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, elevii clasei I A și I B de la Școala Gimnazială „Alexandru Ivasiuc”, elevii clasei a II-a de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, elevii clasei a II-a D de la Școala Gimnazială „Nichita Stănescu”, elevii clasei a VI-a A de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Fărcașa.

Vor avea loc prezentări de carte pentru elevii clasei I de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”.

Activităţi extramuros din săptămâna 15-20 aprilie 2019

Filiala „Nicolae Iorga”

În data de 16 aprilie, la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9 (director: Carmen Condor), bibliotecara Mirela Avram de la Filiala ,,Nicolae Iorga” va prezenta covorul povestitor ,,La fermă”. Vor participa preșcolarii din grupa mijlocie (educatoare: Flavia Ardelean şi Cecilia Pop), iar în data de 18 aprilie, bibliotecara Mirela Avram de la Filiala ,,Nicolae Iorga” va prezenta acelaşi covor povestitor preșcolarilor din grupa mică (educatoare: Rozalia Șpan şi Lavinia Adorean).

Pregătire pentru bacalaureat la Filiala Traian

În fiecare miercuri de la ora 15.00, la Filiala „Traian” a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”, vor avea loc consultații gratuite, coordonate de prof. Gabriela Vanca şi Elena Hendre, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, ce vizează tematica examenului de bacalaureat la limba şi literatura română pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a. Proiectul va continua în anul şcolar 2019-2020, cu privire la admiterea în liceu, urmând să se adreseze deopotrivă claselor a VII-a şi a VIII-a.

În data de 11 aprilie, ora 10, la Filiala „Traian”, va avea loc activitatea, „Lumea dinozaurilor”, realizată în colaborare cu elevii clasei I C (clasa Razelor de Soare) de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” (director: Anamaria Nagy), coordonaţi de prof. Ileana Avram. În cadrul activităţii, elevii vor pregăti desene şi machete, iar bibliotecarele filialei vor prezenta expoziţia de carte „O lume dispărută”.

Persoană de contact:
Ștefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: