Concert caritabil „SUFLET LÂNGĂ SUFLET – Șansă la viață pentru Sarah”

COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului – Județul Maramureș, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Asociația ASSOC Baia Mare și Asociația Esperando, organizează în data de 19 aprilie 2019, de la ora 16.00, la Teatrul Municipal Baia Mare, un concert caritabil „SUFLET LÂNGĂ SUFLET – Șansă la viață pentru Sarah”.

Sarah este o fetiță de trei ani și șase luni, diagnosticată la vârsta de șapte luni, cu amiotrofie spinală tip1, o boală degenerativă care îi atrofiază mușchii, inclusiv mușchii respiratori și cei de deglutiție. Părinții au reușit să acceseze singurul tratament pentru această boală, numit Spinraza, la vârsta de un an și șapte luni. Tratamentul constă în injecții în ziua 1, 15, 30, 60, după care o injecție din patru în patru luni, respectiv tratament pe viață. Acest tratament stopează boala și ajută la recuperarea funcțiilor motorii.

Donațiile vor fi utilizate pentru alimentație, consumabile, terapii, deplasări și două sisteme ortopedice: scaun ortopedic și verticalizator.

Am găsit înțelegere și sprijin pentru organizarea concertului caritabil, iar cu sprijinul partenerilor și prin eforturile oamenilor de bine, persoane juridice și fizice dorim să aducem o schimbare reală și să oferim șansă la viață pentru Sarah. Solidaritatea, compasiunea, dăruirea și capacitatea de a ne asuma responsabilități sunt trăsături comune prin care aducem o schimbare pentru Sarah. Un pas înseamnă un vis împlinit, iar un gest simplu care să însemne o mică schimbare, poate deveni într-o zi o schimbare mare pentru Sarah”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

În foaierul teatrului, vor fi amplasate standuri cu obiecte specifice sărbătorilor pascale, iar pe scenă vor urca elevi ai școlilor și grădinițelor din municipiul Baia Mare, ai Colegiului de Arte Baia Mare, dar și corul structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Invitat special al concertului caritabil este interpretul de muzică populară Petrică Mureșan. Intrarea la concert este liberă!

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Persoană de contact: Dan Bucă,
purtător de cuvânt
tel.: 0755-112726

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: