EUROPARLAMENTARE 2019! „Eu cu cine votez?”

de jr. col. (r) dr. Eugen-Nicolae ROTĂRESCU

Motto:

Greşalele în politică sunt crime; căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se-mpiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se-mpiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.”

(Mihai Eminescu – ziarul Timpul, 13 februarie 1882)

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe oficial în 27 aprilie 2019. În realitate, „salamandra electorală” a început de ceva vreme prin: adunări publice, caravane publicitare electorale, conferinţe de presă cu caracter electoral, showuri şi interviuri televizate, întâlniri diverse cu viitorii alegători etc.

Ego-ul electoral este în floare, mult zgomot, discursuri înflăcărate a unor candidaţi, intraţi chiar în delir, care „scot flăcări pe nas” că ei sunt cei mai buni.

Ce fel de candidaţi au fost desemnaţi pentru europarlamentare?!

Unii dintre candidaţi, cred că sunt mai buni, faţă de duşmanii lor cei răi, desigur, de altă culoare politică. Ei se cred pe cai mari, chiar, mai albi decât calul lui Harap-Alb şi nici un candidat, indiferent, de culoarea sa politică, nu spune că este spân sau că are părul creţ ori galben.

Lupta între animale bazată pe violenţă este mai uşoară, la fel şi atacul virulent la persoană, în loc de dezbaterea de teme şi idei, folosit ca mijloc electoral de către unii candidaţi desemnaţi de partide pentru alegerile europarlamentare. Această manieră pentru obţinerea mandatelor europarlamentare, dacă se va continua, va crea doar isterie şi confuzie în comportamentul electoral al cetăţenilor, precum au dovedit unele televiziuni care au devenit oribile în acest domeniu.

Această atitudine „fariseică”, nu este acceptată de majoritatea populaţiei româneşti. Agenda electorală a candidaţilor, în această formă, nu este una pozitivă, pentru că nu aduce României şi cetăţenilor ei beneficii politice, economice, de mediu şi chiar de civilizaţie superioară.

O privire atentă şi obiectivă asupra candidaţilor la europarlamentare propuşi de partide te obligă să constaţi că, în general, sunt personaje cunoscute în politica şi administraţia publică centrală şi locală, unii foşti sau actuali europarlamentari care au „biografia pătată”, iar alţii, chiar sunt ciudaţi şi din import.

Din discursurile candidaţilor, dar şi din conţinutul unor bannere afişate deja public, am luat la cunoştinţă de mesaje „noi”, de fapt,  „aceeaşi Mărie, cu altă pălărie”: „România merită mai mult”; „România în primul rând”; „Uniţi în Europa”; „Fără penali în funcţii publice” etc.

Tipul acesta de egoism electoral poate să nască monştri în stare de a-i ameninţa pe mulţi dintre noi să renunţe la vot, inclusiv, pe candidaţii cinstiţi să abandoneze lupta, în beneficiul celor veroşi, lipsiţi de minimă omenie şi conştiinţă cetăţenească.

Se spune, că este culmea culmilor să faci pe deşteptul şi să rămâi prost, „să stingi lumina şi să aprinzi un chibrit ca să vezi dacă s-a stins”.

Personal, aş regreta să cred sau să constat că, în campania electorală propriu-zisă, partidele şi candidaţii noştri, nu au teme adecvate şi reale în vederea refacerii şi reconstrucţiei edificiului continental al Uniunii Europene. Totuşi, este de aşteptat să se susţină de către candidaţi, politicile partidelor care iau trecut pe listele electorale.

Alianţa PSD – ALDE şi alte partide au avut deseori critici şi împotriviri, unele îndreptăţite altele nu, faţă de cerinţele şi politicile Uniunii Europene. Această atitudine politică a determinat familiile europene, respectiv Partidul Socialiştilor Europeni (PES) din care face parte PSD-ul, Partidul Popular European (PPE) din care fac parte PNL-ul, UDRM-ul, ALDE, să se pronunţe pentru o eventuală excludere a unora din grupurile lor europarlamentare.

O categorie aparte de candidaţi, dacă vor obţine mandate de europarlamentari, o constituie naţionaliştii români care vor intra în gruparea Dreapta Naţionalistă Europeană, alături de naţionaliştii francezi, polonezi, maghiari, austrieci, italieni, germani, etc., care vor coopera pentru eliminarea instituţiilor europene în vederea atingerii unor obiective comune, dincolo de graniţele lor naţionale.

Unii, actuali şi foşti europarlamentari, ne-au pus de multe ori în faţa unei realităţi triste şi anume, o prezenţă a lor, mai mult fizică în Parlamentul European, decât o atitudine luptătoare pentru susţinerea şi promovarea valorilor şi intereselor României.

Ce şi-ar dori cetăţenii români?

Credem că, majoritatea oamenilor vor să trăiască simplu şi să fie fericiţi în comunităţile din care fac parte, familie, naţiune, ţară, continent, evident, şi pe întregul mapamond. Cetăţenii români aşteaptă de la viitorii europarlamentari mai multă determinare, ştiinţă, viziune şi ataşament real faţă de intereselor lor şi ale României.

Noi românii, desigur, nu suntem turmentaţi  ca personajul lui Caragiale care nu ştia cu cine să voteze, dar am putea spune că suntem debusolaţi, aflaţi într-o stare de confuzie, unii fiind eurosceptici, alţii proeuropeni.

Ştim cu toţii că partidele primesc din bugetul ţării 100 de milioane de euro, adică din impozitele şi taxele plătite de noi, şi ca atare, cetăţenii români vor ca viitorii noştri europarlamentari să promoveze interesele lor şi ale României, nu atitudini pasive, inepţii intelectuale sau slogane demonizate în Parlamentul Uniunii Europene.

Astăzi, orizontul Europei Unite este neclar, de aceea alegerile europarlamentare din acest an 2019, vor determina soarta UE. Europa nu va trebui să rămână în plasa minciunilor şi a teoriilor conspirative şi nici lăsată pentru a fi schilodită de eurosceptici, indiferent din ce ţară provin.

Uniunea Europeană trebuie să rămână unită şi puternică, iar noi, românii să ne regăsim cadenţa, să rămânem români, şi în acelaşi timp europeni, parte activă în procesele decizionale ale UE, cu dragoste neţărmurită faţă de Dumnezeu, familie, neamul românesc şi ŢARA ROMÂNIA.

Hristos a Înviat!

Sibiu, 23 aprilie 2019

One Response to EUROPARLAMENTARE 2019! „Eu cu cine votez?”

  1. Batagan Marius spune:

    Motto:

    „Greşalele în politică sunt crime; căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se-mpiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se-mpiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.”

    (Mihai Eminescu – ziarul Timpul, 13 februarie 1882)

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: