Identificarea unor oportunități de colaborare între județul Maramureș și Republica Africa de Sud

COMUNICAT DE PRESĂ

Prefectul Vasile Moldovan s-a întâlnit Excelența Sa, Jabu Mbalua, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Africa de Sud în România, aflat în vizită oficială în județul nostru. Acesta este însoțit de secretarul politic Tiba Bethwell și secretarul social Veronica Nicolau din cadrul ambasadei. Diplomatul vizitează pentru prima dată județul nostru și are stabilite întâlniri cu autoritățile administrației publice locale, oameni de afaceri pentru a identifica oportunități de colaborare cu Republica Africa de Sud.

Nu avem înregistrate la nivelul județului nostru societăți sau companii cu acționar majoritar din Republica Africa de Sud sau mixte. La nivel guvernamental se află în dezbatere proiectul noii legi a minelor și există posibilitatea redeschiderii unor mine în județ, bineînțeles cu respectarea prevederilor legale în domeniul protecției mediului. Avem o cultură care păstrează tradițiile, portul, graiul, dar și meșteșugurile” a spus prefectul Vasile Moldovan.

Excelența Sa, Jabu Mbalua, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Africa de Sud a mulțumit pentru primire și a declarat că românii sunt oameni primitori și calzi, iar România are un potențial care poate fi exploatat. Suntem deschiși pentru colaborare la nivel guvernamental, dar și local în teritoriu și cred că vom identifica oportunități de colaborare inclusiv în Maramureș, în domeniul turismului, minerit, cultură, artă, industria lemnului.

Delegația din cadrul Republicii Africa de Sud s-a deplasat în Maramureșul istoric, unde se vor avea întâlniri cu oameni de afaceri, respectiv vor vizita obiective turistice din zonă (Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighetu Marmației, Mănăstirea Bârsana, Cimitirul Vesel de la Săpânța etc).  

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Persoană de contact: Dan Bucă,
purtător de cuvânt
tel.: 0755-112726

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: