Agenda evenimentelor culturale ale săptămânii 3 – 8 iunie 2019 – Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”

Oaspetele bibliotecii:
Anca Irina Ionescu

prof. univ. dr. la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine Universitatea din Bucureşti
traducător din mai multe limbi
nepoata reputatului filozof Nae Ionescu

Luni, 3 iunie

ora 17.00, Salonul Artelor (Cabinetul de medalii)

Va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură a doamnei Rucsandra Floruţ. Expoziţia va putea fi vizitată la Salonul Artelor, în perioada 3 – 8 iunie 2019, conform programului bibliotecii.

Vor deschide: coordonator Cristina Cucu, înv. prof. Maria Chiorean.

Marţi, 4 iunie

ora 13.00, Sala de conferinţe

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează lansarea cărţii „În inima vârtejului”, de Anca Irina Ionescu, volum autobiografic apărut la editura Oscar Print, Bucureşti, 2019.

Anca Irina Ionescu s-a născut la Bucureşti la 22 martie 1946 într-o renumită familie de medici, cu rădăcini adânci în elita intelectualităţii româneşti. Bunicul patern, Nae Ionescu, reputatul filozof, logician, jurnalist şi profesor universitar, a format pleiada intelectuală a generaţiei de aur interbelice a literaturii şi gândirii româneşti; bunicul din partea mamei, Gheorghe Ignat, a participat ca ofiţer la Războiul Balcanic şi s-a distins în luptele de la Mărăşeşti din timpul Primului Război Mondial, numele lui fiind menţionat cândva şi în cărţile de istorie.

A avut dintotdeauna o mare pasiune pentru limbile străine. La absolvirea liceului „Matei Basarab” din Bucureşti (1959-1963) cunoştea deja cinci limbi străine (franceza, germana, engleza, rusa, polona). Astăzi vorbeşte foarte bine nouă limbi străine, la cele studiate iniţial adăugându-se ceha, spaniola, italiana şi bulgara. Nu este, deci, de mirare că a ales să studieze limbile străine. A devenit studentă a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Limbi Slave, secţia de limba rusă. Ulterior, s-a transferat la secţia de limba cehă, pe care a absolvit-o în 1968 ca şefă de promoţie cu repartiţie guvernamentală la Catedra de limbi slave, secţia de limba cehă.

A avut o carieră universitară consistentă, devenind un renumit profesor universitar, cunoscut și respectat în mediile academice din țară și din străinătate.

Vineri, 7 iunie

ora 13.00, Sala de conferinţe

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează lansarea cărţii „Artificiala tăcere a gândului”, de Adrian Turcu, apărută la Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2019.

Prezintă: conf. univ. dr. Ştefan Vişovan, prof. Vasile Leschian, Gabriel Cojocaru (directorul Editurii Grinta).

Activităţi Secţia pentru copii

Marţi, 4 iunie de la ora 17.00, la Sala de conferinţe şi Ludoteca Secției pentru copii va avea  loc atelierul de visuri pentru copii intitulat „Ce culoare are ziua de mâine?” organizat de N.N. Asigurări, coordonator: Bartha Antonio. Prezintă: Baciu Loredana, consultant şi Tomoiagă Ileana, manager NN Asigurări.

Persoană de contact:
Ștefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: