4 sfaturi de când am început să muncesc

de Alexandru PLEŞEA

Te avertizez că ce voi spune mai jos poate fi contrar anumitor programe sociale pe care le știi.

Pentru că uneori ai dorința și să te cunoști pe tine, îți mărturisesc anumite acțiuni care pe mine la asta m-au dus, la a mă cunoaște.

Însă sunt atât de sigur că sunt la început, încât nicio zi nu mă opresc.

La 14-16 ani, am început să fac cd-uri cu filme, cu muzică, toate piratate de pe internet, de pe site-uri străine, le înregistram, le vindeam la cunoscuți și prieteni. În Galați, locul de baștină până la 21 de ani, cei din cartier mă știau pentru că le găseam orice.

De la 16 la 18 ani, am început să investesc banii câștigați de atunci în echipament. Mi-am luat cel mai bun Pc, laptop, Monitor, îmi făceam rețele cu băieții din cartier și exploatam la o scară și mai largă aceste cd-uri pentru vânzare.

Până la 19 am jucat fotbal profesionist la Dunărea Galați, viitorul meu de fotbalist s-a dărâmat în ziua în care m-am bătut cu portarul din echipa mea. Atunci m-am oprit și m-am apucat de lucru în mod mai organizat în societate.

Am început la o firmă de contabilitate, după care am făcut asigurări RCA la toate mașinile din cartier (le puneam post-it-uri pe parbrize să mă contacteze), apoi am lucrat în comerț în oraș cu diferite haine și electronice și am continuat cu vânzări de asigurări de viață, iar în tot acest timp, de la 19 la 21 ani, am citit o mare parte din cărțile de Succes ale șefului meu din Galați, remarcabilele și mult căutatele cărți ale lui Napoleon Hill, Dale Carnegie și restul din epoca lor.

De la 21 când am venit la București și am făcut curierat, comerț cu mașini, comerț cu telefoane și după am intrat în industria Online. Era pe val, pregătită să explodeze. Am învățat mult, stând în casă capturat de la 6 seara până la 6 dimineața, vreme de 3 ani, am învățat. Am făcut afiliere, comerț și marketing de tot soiul de categorii și pentru oricine. Toate proiectele și echipele mele următoare au fost și sunt în industria de vânzare și afiliere online.

Între timp, am făcut 2 facultăți, Psihologie și Sport, una după alta. Aceste diplome știam că mă vor ajuta doar în vanitatea pe care încă o am și de care încerc să mă descotoresesc, ca pisica din cușca ei. Cunoașterea avută aici m-a ajutat doar la a-mi face prieteni și mai buni, și mai loiali.

Adevărata cunoaștere era pregătită să apară, nu la suprafața educației convenționale, ci adânc, în căutările prin lumea întreagă, nu în cărți sau cursuri. Lucru pentru care am început să-mi finanțez călătorii în toată lumea și pe toate continentele. Știam că totul e ascuns și păstrat bine. Ca și aurul, puțini îl au și puțini vorbesc că îl au.

Toate cursurile făcute între timp, iarăși pe toate continentele, mi-au deschis mintea și inima spre o cunoaștere nouă de a ajuta oamenii. Ele mi-au servit o perioadă de timp, doar atât cât am văzut eficiența lor rapidă, dar pe termen scurt. Însă în schimbarea pe termen lung pentru un om, încă sunt la capitolul investigații, lucru și cercetări.

Din partea unor oameni cheie, atât de cunoscuți încât nici măcar vecinii lor nu știu de ei, mi-au băgat mințile în cap prin 4 lucruri pe care am încercat, și încă mă mai chinui să le înțeleg, prin practică.

Orice muncești, învață prin muncă disciplina, cu suferința ei cu tot.

Ce muncești nu este cine ești. (toată știința actuală zice pe dos, treaba lor)

Nu trebuie să iubești ce muncești, trebuie să știi că o faci în timp ce o faci. Dacă îți vezi mintea gândind, emoția lucrând sau mâinile făcând, atunci vezi realitatea muncii tale.

Prin muncă ai șansa să crești ca om, enorm. Doar dacă vrei direcția asta. Orice muncești are sens, doar dacă înveți ceva din ea. Cu cât înveți acum, cu atât vei învăța în viitor.

În plus, mai am 30 de practici și exerciții despre cum să crești în Cariera Profesională orice ai face. Plus, îți dau și o serie de atitudini și comportamente care te vor duce spre ascensiunea ta profesională.

Totul adunat din experiențele și truda mea în ultimii 16 ani de afaceri.

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.

Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Cu dragoste și respect, a fost un privilegiu să-ți scriu aceste lucruri.

Alexandru Pleșea

La revedere!

 

 

Alexandru Plesea_logo

Splaiul Unirii 5
Bucureşti 030121
ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: