Descoperă cum transformi Jobul tău – 4 tehnici

de Alexandru PLEŞEA

foto_alexandru-plesea

Analiza mentală a oamenilor cu care am apucat să lucrez în ultima vreme, e strâns legată de ce și cum lucrează.

Nu e important ce lucrezi într-o societate profund consumistă, ci cum lucrezi.

La scoală mulți învățăm ce ni se predă, alții, mai isteți, învățau cum să învețe ce ni se predă.

Cei din urma învățau procesul de învățare, cei dintâi doar învățătura.

Cei din urmă învățau adaptabilitatea, cei dintâi doar materialele.

Cei din urmă învățau creativitatea, cei dintâi doar informația.

Azi, fiind o adunătură compusă din interese, plăceri, hobby-uri și rare momente de autocunoaștere, ne aflăm, cu tot acest mecanism de dorințe, într-o continuă căutare de mai bine decât ieri. 

Productivitatea interioară la om, câștigul său interior – pentru că doar cu asta rămâne când moare – este nu ce lucrează, ci cum lucrează.

În vremurile străvechi a munci era un privilegiu de a-ți cunoaște ființa și de a ajuta comunitatea, tribul sau familia.

În vremurile noastre, datorită faptului că nu mai știm cum să lucrăm, nu ne mai cunoaștem nici pe noi, nici comunitatea, nici tribul, nici familia. Ci primează, ca la orice alt animal terestru, intenția spre dorințele proprii și satisfacerea visurilor de vanitate.

Să mă ierte voluntarii și cei cu inima mare care fac miracole prin spitale. Pe aceștia îi exonerez de această direcție a cuvintelor mele.

Ca să învățăm cum să lucram, e nevoie să știm anumite legi umane. Nu cele de bun simț, care ni s-au tot băgat în cap, ci cele de funcționalitate umană.

Legile umane sunt în manualele sacre, în toate religiile și arată înalta posibilitate de comportament a omului. Astfel, vedem că azi, în loc să ne comportăm cu Iubire într-un Job, ajutându-ne unii pe alții, învățând unii de la alții, noi urmăm doar Interesul – că așa e fashion, la modă și că așa e în Business.

Direcția e la fel de bună, precum laptele nefiert la frigider.

Joburile se deschid pentru că oamenii se închid.

Pentru a-ți servi aceste cuvinte, mai multe decât un alt interes de-al tău, voi căuta să-ți aduc anumite elemente care te vor învăța cum să lucrezi mai bine și, mai ales, să te simți bine făcând-o:

– Nu gândi despre o sarcină de muncă (că e grea sau ușoară), ci doar caută să mergi mai mult în profunzimea ei – să o faci cât de bine poți.

– Creează un ritual de începere și de terminare a zilei de lucru. Ex: cuvinte sacre, rugăciune, cântare, privitul soarelui, îmbrățișare, recunoștință pentru cineva etc.

– Oprește mintea care pleacă în altă parte, ține atenția doar pe ce ai în fața ta, orice lucrezi. Planurile le faci după muncă sau pentru realizare seara înainte să închizi ochii.

– Simte-te pe tine în tine, când lucrezi. Prin asta vei transforma fiecare mândrie personală sau vanitate în demnitate și smerenie.

Aproximativ toți colegii tăi nu vor face asta, ci probabil vei deveni Ciudatul firmei, însă aici se vede ce te interesează mai mult: Cum te văd alții sau cum vrei tu să fii.

Pentru că ai potențial de calibrare a interiorului tău și sunt aproape sigur că fiind pe acest site abonat, deții anumite puteri interioare să ajungi mai bun decât ieri.

Ia aminte, cu smerenie îți spun: Orice muncești, o faci bine doar dacă treci peste gura lumii și te menții cum vrei tu oriunde, fără să cazi, fără să clachezi, fără să rămâi în trecut, fără să ții conturi, ci să faci din fiecare zi a ta o oportunitate de a fi mai mult decât ieri, prin toate greutățile din jobul de azi.

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.

Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!

Cu dragoste și respect, a fost un privilegiu să-ți scriu aceste lucruri.

Alexandru Pleșea

La revedere!

 

 

Alexandru Plesea_logo

Splaiul Unirii 5
Bucureşti 030121
ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: