Diferențe între Iubire și Atașament

de Alexandru PLEŞEA

M-aș scuza înaintea celor care au păreri stricte și zidite în ei înșiși despre dragoste și m-aș bucura pentru cei care încă sunt deschiși la a gestiona relația prin iubire mai multă și atașament mai puțin.

Ficțiunea dragostei este dată de filmele romantice și nuvelele scrise de niște oameni care nu au știut cum să iubească, ci au suferit în zadar și din asta au învățat să scrie povești imaginare sau personale.

Cert este că dragostea zilelor noastre este comparată cu ce știm din aceste medii educaționale și doar prin ele o putem raporta/gestiona.

Dragostea și sexul sunt 2 lucruri distincte ca baba și mitraliera. Condițiile sociale le-au îmbinat pentru uniunea celor doi. Însă ele ca funcții, au roluri și direcții diferite. Dar despre asta vom mai vorbi. Sexul prin atașament este plăcut, iar prin iubire este vindecător de suflete.

Atașamentul este o stare prin care nu poți vedea și alte lucruri din jur, ci doar raportul pe care îl ai cu omul de care ești atras. Ca un cal cu ochelarii săi. Nu vede de jur împrejur, decât în față.

Iubirea este starea pe care o dăruiești când ești întreg, direct și sincer cu tine. Cel care iubește nu așteaptă, nu judecă și nu irită pe partener.

În relație, atașamentul se vede când vrei ca celalalt să facă ce zici și cum vrei tu. Iar iubirea se vede când ajuți condiția celuilalt să facă ce vrea și cum vrea el.

Atașamentul este ca tu să te simți mai bine decât celalalt, iar iubirea este când oferi celuilalt ce puteai să simți tu mai mult.

Aceste diferențe se văd în fiecare zi și ele sunt virtuți care cresc pe măsură ce le aplici.

Conduitele de comportament social, cât și programele mentale sociale nu vor înțelege și nu vor putea aplica și verifica aceste atitudini. Ele sunt învățate și oferite în cadru restrâns, doar celor care caută să fie mai mult decât sunt.

Relația este oglinda desăvârșirii umane și ea are funcția de a aduce în fiecare din cei doi flacăra și energia care îi face să fie cine vor ei cu adevărat.

Într-o relație de atașament, se vor rezuma la lucruri materiale. În una de iubire, la căutarea și practicarea de lucruri spirituale.

Mă bucur enorm pentru cei care vor să iasă din anonimatul frustrărilor induse de societate și le dau o mână de ajutor celor care vor să adune în ei înșiși bogăția invizibilă pe care nu o vede nimeni din jur.

Alexanru PleseaCu dragoste și respect, a fost un privilegiu să-ți scriu aceste lucruri.

Alexandru Pleșea

Rămâi cu bine!

 

 

Alexandru Plesea_logo

Splaiul Unirii 5
Bucureşti 030121
ROMÂNIA

One Response to Diferențe între Iubire și Atașament

  1. Mirel -Michael -Giurgiu-Georg spune:

    Onorate Domnule Plesa -Cand scrieti despre iubire va impartasesc parerea,cand scrieti despre ,citez „fictiunea dragostei data de filmele si nuvelele romantice „ma despart de dumneavoastra…Romantic a cazut in desuet la inceput de secol al XX-lea si mai aproape de noi ,dupa miscarea studenteasca din 1968-ce a avut loc in Apusul Europei ,cu precadere in Franta si Germania…A relativiza romantismul manifest in in nuvele ,deci in literatura ,banuiesc ca si in poezie ,chiar si in filme de valoare ,inseamna a pune sub semnul intrebarii ceea ce au trait ,simtit si au scris,au creat ,compus romanticii ,Byron,John Keats,Victor Hugo ,G.F.Hölderlin ,Eminescu,Chopin si alti mari Dar si cei mici si neinsemnati ca noi ,da chiar si noi avem dreptul la romantism la iubirea romantica cu simtirea ei calda ,cu disperarile si entusiasmele ei ,avem si azi nevoie de „Idealism ” nu numai de Logica seaca-……In fine e un subiect vast care merita comentat cu exemple fara a incerca definitii riscante..Sufletul omenesc este la fel de adanc -sau mai adanc spune un mare romantic pe nume Victor Hugo -decat adancul marilor ..Sub semnul dialogului putem dezbate ,sub cel al monologului transant-ne despartim .Va doresc mult bine ..dr.Mirel M.Giurgiu -Georg

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: