Agenda evenimentelor culturale ale săptămânii 25 – 30 noiembrie 2019 – Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”

Oaspetele săptămânii:
Victor Miron (Cluj-Napoca),
promotor al lecturii,
inițiatorul campaniei „Cărțile pe față”,
care a generat o comunitate online de peste 100.000 de iubitori de lectură

Luni, 25 noiembrie

ora 17.00, Salonul Artelor

Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” în colaborare cu Asociația Artiștilor Plastici „Alexandru Șainelic” și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș organizează vernisajul expoziției de pictură, ceramică, sculptură cu titlul Anuala Asociației Artiștilor Plastici „Alexandru Șainelic”. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 25 noiembrie – 16 decembrie la Salonul Artelor, conform programului bibliotecii.

Invitați speciali:

Ioan Pop-Vereta, sculptor în fier forjat (Căpâlna, jud. Sălaj)

Ioan C. Sălăjan, metaloplastician (Satu-Mare)

Prezintă: Mihai Tirică, președinte AAP „Alexandru Șainelic”  

Marţi, 26 noiembrie

ora 9.00, American Corner

Va avea loc video-conferința cu titlul „International Education Week: benefits of International Education and Exchanges”. Participă elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” însoțiți de prof. Andreea Laurențiu.

ora 17, Salonul Artelor

Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” organizează lansarea volumului al doilea* al cărții „Victoria înfrântă”, semnat de Iacob Oniga, apărut la Editura Eurotip, Baia Mare, 2019.

Cu această ocazie va fi prezentată și expoziția de desene realizate de Radu Onoriu Petru Pavel, în timpul detenției în penitenciarele Gherla și Baia Mare.

Vor lua cuvântul: prof. dr. Valeria Bilț, conf. univ. dr. Ioan Mircea Farcaș, poetul Ion Iuga Lăpușanu, Pamfil Godja, editor.

*La evenimentul de lansare cei interesați vor putea găsi și primul volum al cărții „Victoria înfrântă”.

Vineri, 29 noiembrie

ora 12.00, Salonul Artelor

Școala Gimnzială „George Coșbuc” în colaborare cu Școala Populară de Artă, Colegiul de Arte și Secția pentru copii a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” organizează o manifestare cu ocazia Zilei Naționale a României intitulată „Veniți români din lumea întreagă”.

Coordonator: prof. Melania Augustin

Activităţi extramuros din săptămâna 25-30 noiembrie 2019

Miercuri, 27 noiembrie

ora 12.00, Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, Sfântu Gheorghe

Va avea loc inaugurarea Bibliotecii publice Nicolae Colan în prezența PS Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Sebastian Cucu, prefectul județului Covasna și a altor personalități locale.

Pentru faptul că Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” a donat 1000 de cărți noi, editate de „Polirom”, în valoare de peste 28.000 lei, la festivități va participa o delegație din partea bibliotecii noastre, condusă de dr. Teodor Ardelean, directorul instituției.

În organizarea Centrului European de Studii Covasna-Harghita, a Ligii Cultural-Creștine „Andrei Șaguna” și a Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, cu sprijinul Consiliilor Județene Covasna și Harghita, vor avea loc o serie de manifestări științifice: colocviul cu tema Performanțe românești în Arcul Intracarpatic, prezentarea albumului Personalități românești din Covasna și Harghita, de Ioan Lăcătușu și vernisajul expoziției documentare Performanțe românești în Arcul Intracarpatic, evenimente care vorbesc despre contribuția oamenilor acestei părți de țară la patrimoniul cultural-spiritual național.

Filiala „Nicolae Iorga”

În data de 25 noiembrie, bibliotecara Mirela Avram de la Filiala „Nicolae Iorga” va fi prezentă în mijlocul preșcolarilor de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9 (director Carmen Condor), ocazie cu care le va prezenta covorul povestitor ,,Mănușa”. Cei care se vor bucura de povestea spusă de pe covor vor fi preșcolarii grupei mari, educatoare Rozalia Avram și Lenuța Hosu.

În data de 26 noiembrie, preșcolarii grupei mici, de la Grădiniţa nr. 9 (director Carmen Condor), îndrumați de doamnele educatoare Melania Iloșvai și Ileana Radu, vor organiza activitatea „Tărâmul poveștilor”. La sfârșitul activității, copiii vor putea răsfoi cărțile din expoziția de carte pregătită special pentru ei, cu titlul „În lumea poveștilor”, realizată şi prezentată de către bibliotecar Mirela Avram, de la Filiala „Nicolae Iorga”.

Persoană de contact:
Ștefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: