Vasile Bele – Premiul special la Festivalul Tradiții Românești în Mișcare – 2019

de Vasile BELE

Vasile BeleSunt cel mai fericit Om! Credeți-mă! Și mai credeți că Moș Crăciun, există! Există, dragii mei! Sfârșitul lunii noiembrie (2019, clar!), sărbătoarea sfântului Andrei (ocrotitorul spiritual al României), dar și ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI – 1 decembrie, invitația de a participa la Satu Mare (NordVest TV) filmări de colinde pentru Programul de Sărbători, întâlnirea cenaclieră de la Cluj-Napoca, (Liga Scriitorilor din România), ba chiar și treburile zilnice (rutina zilnică)… toate adunate, concentrate în suflet, m-au făcut să uit, că în plan literar, (gândind cu „bătaie lungă”), în plan internațional, sfârșitul acestei luni și săptămâni, înseamnă etapa Finală a FESTIVALULUI TRADIȚII ROMÂNEȘTI ÎN MIȘCARE 2019, desfășurată la LONDRA. Uitasem total! Sincer! Concentrat pe toate cele din rutina zilnică (după cum sincer vă mărturisesc), în fugă, preț de o pauză de 5 minute, dau o tură pe facebook! Deschid… și ce văd! Nu cred, nici în clipa de față, când vă mărturisesc marea bucurie a inimii…: LISTA cu câștigătorii concursului la acest Festival! … lista completă cu premiile și premianți. Undeva, aproape în „capul listei”, ghiciți!?… Exact! La SECȚIUNEA PROZĂ – PREMIU SPECIAL, susnumitul… subsemnatul… VASILE BELE. Yupiii!… Chiar sunt fericit, și așa cum îmi voi găsi cuvinte voi MULȚUMI, întâi lui Dumnezeu, și apoi juraților sau juriului, extrem de exigent! Vă mulțumesc din suflet pentru aprecierea calității materialului trimis, fapt care mă onorează și mă obligă în același timp. Premiul chiar mă onorează și, repet, e o recunoaștere a muncii mele în plan literar și în plan internațional. Sunt fericit…!

Nu am să mai vorbesc despre premii, până nu vă prezint cine au fost membri juriului, oameni de litere, care au rezultate excepționale în plan literar, evident, profesori, etc. Iată-i: CRITIC LITERAR, PROF. DR. MARIA VAIDA (CJ) – cu respect și stima; actorul, omul de teatru, poet cu peste 100 de volume tipărite – CORNEL UDREA (CJ) – cu prețuire maestre. Îmi sunteți un exemplu; GENERAL (rezervă) PROF. UNIV. DR. ING. NICOLAE ROTARU – militar al armatei române, care nu ar face rabat de la ordine, disciplină, demnitate sau onoare. AM ONOAREA SĂ VĂ SALUT! Permiteți-mi, domnule General, să raportez – Dumneavoastră, ați mai jurizat, într-un an (2016, cred, dar mă documentez, pentru certitudine), poezii trimise la concurs în cadrul unui FESTIVAL de POEZIE, la Dor Mărunt (Călărași), împreună cu poetul MARIN TOMA, atunci obținând, în urma jurizării PREMIUL I, la secțiunea POEZIE. VĂ MULȚUMESC! Și nu în ultimul rând poeta MARIANA MOGA (Sebeș) – membru L.S.R., cu prietenie și din adâncul sufletului, un mare MULȚUMESC!

Festivalul TRADIȚII ROMÂNEȘTI ÎN MIȘCARE, are drept parteneri oficiali, Societatea „ROMÂNCA” – președinte poeta dr. IONELA FLOOD, o româncă stabilită în Londra, dar care nu poate uita pământul românesc, lada de zestre a acestei minunate țări. Dr. IONELA FLOOD – vă mulțumesc pentru această bucurie, pentru faptul că trudiți pentru ca aceasta țară, binecuvântată, să fie cunoscută și recunoscută în plan internațional cu patrimoniul cultural, cu tradițiile și obiceiurile noastre strămoșești. Toate acestea spun multe. Indiferent unde ar fi, românul nu își uita originea și rădăcina.

Deci, VASILE BELE – PREMIUL SPECIAL, pentru tradițiile și obiceiurile din Chiuzbaia, satul de la poalele muntelui Igniș. Ca și post scriptum, permiteți-mi, să citez: „premiile, medaliile și diplomele acordate laureaților, vor fi trimise acestora prin serviciile poștale în următoarele săptămâni. Lucrările premiate vor fi publicate în ANTOLOGIA FESTIVALULUI, la EDITURA TRANSIYLVANIAN EDITION LONDRA”…. Zic și eu, o preluare de pe facebook: „întreb pentru un prieten!”, … vorbele își mai au rost? Rostesc doar atât: MULȚUMESC! MĂ ONOREAZĂ! NU VOI DEZAMĂGI! (ținem legătura)

Mai multe detalii pe: (http://ionelaflood.blogspot.com/)

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: