Oportunități de înfrățire și relații de colaborare între județul Maramureș și Republica Armenia

COMUNICAT DE PRESĂ

Prefectul Nicolae-Silviu Ungur s-a întâlnit în această dimineață cu Excelența Sa, Sergey Minasyan, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia în România, care vizitează județul nostru. Au fost discutate aspecte referitoare la deschiderea relațiilor de colaborare și a oportunităților de înfrățire.

„Am discutat cu diplomatul armean despre situația societăților comerciale cu capital mixt care desfășoară activitate în județ, respectiv despre deschiderea și identificarea oportunităților de colaborare în diverse domenii de activitate, care să sprijine dezvoltarea economică și socială a comunităților locale”, a spus prefectul de Maramureș.

Excelența Sa, Sergey Minasyan, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia în România a făcut referire la încheierea de relații diplomatice și de colaborare cu România după obținerea independenței Republicii Armenia. De asemenea, a subliniat deschiderea pentru dezvoltarea de relații bilaterale între județul Maramureș și județe din Republica Armenia, respectiv unități administrativ-teritoriale. Este important să avem relații de colaborare și cooperare, să identificăm oportunități în domeniul economic, cultural, turistic, dar și de încheierea unor parteneriate de înfrățire, proiecte comune, având în vedere faptul că în Maramureș există o comunitate armeană, care și-a păstrat identitatea, obiceiurile și tradițiile, a mai adăugat diplomatul armean.

În ceea ce privește activitățile culturale s-a discutat despre comemorarea armenilor, victime ale genocidului în luna aprilie, în municipiul Baia Mare, respectiv despre omagierea pictorului de origine armeană Hollosi Simon. Diplomatul armean și-a manifestat dorința de a reveni în județ, la manifestările cultural-artistice „Zilele Maramureșului” organizate de Consiliul Județean Maramureș, urmând ca până atunci autoritățile administrației publice locale, împreună cu Sorin Gădălean, președintele sucursalei băimărene a Uniunii Armenilor din România și cu sprijinul reprezentanților ambasadei să identifice oportunitățile și partenerii de colaborare în scopul dezvoltării de relații bilaterale.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Persoană de contact: Dan Bucă,
purtător de cuvânt
tel.: 0755-112726

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: