Școala de Vară pentru noii bibliotecari

– ediție online – 2020 –

ANUNȚ

Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România organizează, în perioada 3 – 7 august 2020, prima ediție online a Şcolii de Vară pentru profesionişti din bibliotecile publice românești.

Plecând de la același motto al edițiilor anterioare al Școlii de Vară – „Bibliotec@ va crește cu mine!”, și această iniţiativă online are ca scop crearea unei rețele a tinerilor bibliotecari care să-și dezvolte creativitatea și capacitatea de a inova în biblioteci.

În acest an, Școala de Vară se va desfăşura pentru prima oară în mediul online, timp de 5 zile, câte 3 ore pe zi, prin intermediul aplicației ZOOM. Va fi organizată ca un spaţiu informal și virtual, dedicat învăţării aplicate şi schimbului de experienţe, de idei şi informaţii. Prin intermediul noilor tehnologii, atât de necesare în vremurile pe care le trăim, vom învăța împreună cum să creăm o rețea de noi bibliotecari care să dezvolte strategii de creare a unor servicii noi și inovative de bibliotecă.

În cadrul zilelor de curs, vor fi discutate diverse probleme profesionale, vor avea loc ateliere de lucru mediate şi coordonate de profesionişti din biblioteci şi din organizaţii de dezvoltare comunitară.

Se pot înscrie bibliotecarii angajați pe perioadă nedeterminată, cu vârsta de până la 35 de ani împliniți și bibliotecarii care depășesc această vârstă, dar care lucrează în biblioteci de mai puțin de 5 ani.

Participanții vor fi selectaţi pe baza aplicaţiilor depuse în perioada 29 iunie – 15 iulie 2020, iar condițiile de înscriere sunt:

  1. Acces la internet pe toată perioada desfășurării Școlii de Vară;
  2. Completarea acestui FORMULAR ONLINEhttps://forms.gle/JcvVqc3C6gJ369989 ;
  3. Realizarea unui clip video, de maxim 3 minute, care va fi utilizat doar în scopul selecției și cunoașterii aplicanților, și care va cuprinde:
  4. Prezentarea bibliotecarului;
  5. De ce își dorește să participe la Școala de Vară;
  6. Ce ar dori să schimbe în biblioteca în care lucrează dacă, pentru 5 minute, ar fi posesorul unei baghete magice?

Clipurile video vor fi trimise la adresa de e-mail: anbpr_ro@yahoo.com, până pe data de 15 iulie 2020, ora 24.00.

Anunţarea participanţilor, în urma selecției, va avea loc în data de 21 iulie 2020, iar cursurile Şcolii de Vară se vor desfășura în perioada 3 – 7 august 2020.

Participarea la Școala de Vară le va permite noilor bibliotecari să dezvolte competențe digitale de utilizare a diverselor platforme de învățare în mediul online, dar și să acumuleze noi cunoştinţe cu valoare adăugată în următoarele domenii: comunicare, inovație, creativitate și lucru în echipă.

Vă așteptăm cu drag și interes aplicațiile și ne bucurăm că vom fi atât de aproape în bucuria de a învăța, crea și inova, chiar dacă sute de kilometri ne despart!

Președinte ANBPR,
Sorina Stanca

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: