Scriitorul şi compozitorul dr. Mihai Ganea împlineşte 80 de ani!

de Gelu DRAGOȘ

Este atâta de simplu să scriu despre dr. Mihai Ganea încât chiar o fac. Cu ceva ani în urmă, cineva vine la Biblioteca Judeţeană cu o bentiţă pe cap, adică un accesoriu pentru păr, dar la dânsul nu era cazul nici atunci şi nici acum. Nonconformist, neastâmpărat, nedat la sentimentul de turmă mioritică, doctorul în chirurgie şi literatură a lăsat urme adânci în cultura contemporană.

Cu cât îl cunoşteam mai bine, cu atât mai multe aflam despre viaţa lui, profesională, familială şi literară, adică fapte de scos pălăria şi făcut o reverenţă. Domnul doctor chirurg Mihai Ganea a fost închis în vechiul regim datorită convingerilor şi gesturilor sale, dar au avut de suferit şi rudeniile Domniei sale. Mihai Ganea este omul atins de geniu, ştiu asta, dar noi, muritorii de rând NU avem timp să-l vedem şi ascultăm datorită micimii sufletelor.

Am avut de-a lungul vremii colaborări, atât eu cât şi soţia mea prof. Ana Dragoş de la Şcoala Gimnazială Lucăceşti, cu tandemul şi în viaţă dr. Mihai Ganea şi Virginia Paraschiv şi toate au ieşit excepţional, spre disperarea unora, pentru că era multă dragoste, sinceritate, valoare pusă în joc.

La 80 de ani, domnului Mihai Ganea îi dorim sănătate, putere de a crea în continuare şi să aibă parte de multă dragoste din partea comunităţii, colegilor între ale scrisului şi copiilor şi nepoţilor lui!

Eu întotdeauna mi-am închipuit că „Porţile Raiului” seamănă sau sunt identice cu „Porţile Nordului”, site-ul pe care-l administrează şi are o emisiune radio de succes. Ar fi şi păcat dacă n-ar fi aşa!

GDL

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: