ANTOLOGIA START… REPORTOFON! STARPRESS CANADA – INTERVIURI

(note de lectură)

de Vasile BELE

Vasile BeleLa ce te gândești? La multe! În clipa asta mă gândesc la doamna LIGYA DIACONESCU, membru L.S.R. filiala Vîlcea, numită de către președintele Ligii Scriitorilor Români, domnul AL. Florin ȚENE – „doamna limbii române”.

Mă gândesc la dumneaei pentru că de câteva clipe am primit prin curierat ANTOLOGIA START… REPORTOFON! STARPRESS CANADA – INTERVIURI, apărută la Editura Olimpias, Galați, 2020, ISBN 978-606-915-182-2, pag. 144 și o prefață de MARY SMITH, New York, USA, o antologie responsabilă, foarte frumos concepută, în care sunt cuprinși, adică sunt intervievați – 27 de scriitori, evident și eu.

Din cei intervievați îl cunosc personal pe (11) VALER POPEAN, din Târnăveni – cel care la ședința de Cenaclu literar de la L.S.R. Cluj-Napoca, din ianuarie 2020, a primit medalia VIRTUTEA LITERARĂ, festivitate la care am participat și eu, și despre care am scris, la acea vreme. O mai cunosc personal pe (18) NADIA URIAN – ardeleancă de-a noastră, din Bistrița.

Și ceilalți scriitori cuprinși îmi sunt cunoscuți, doar că încă nu am ajuns să ne cunoaștem personal. Îi voi nota exact în ordinea în care apar în antologie: (1) Mariana POPA de la Brașov, o prezență constantă și fidelă a antologiilor STARPRESS, (2) Alina Sorinela DIDU, din Craiova, (3) Iustinian Gr. ZEGREAN (Cluj-Napoca), (4) Nicoleta DRĂGAN-BUCȘĂ, Brașov, (5) Maria BRĂDEAN, Arad, (6) Dina NICOLAE – Alexandria, (7) Elena Alina GRECU, Costești (AG), sau din Galați (8) Aurora CRISTEA.

Dovadă că această antologie are statut internațional este prezența în paginile acesteia a Mariei GIURGIU (9), stabilită în Pordenone, Italia. Din București, salut prezența lui (10) Liliana PETCU. Clujul este prezent prin vocea literară a lui (12) Carmen Claudia MORARU, din Montreal-Canada, este prezentă (13) Melania RUSU CARAGIOIU, iar din Paris – Franța, (14) Miriam Nadia DĂBĂU. Bistrița mai are o reprezentantă (15), pe Rodica FERCANA, dar și pe pr. prof (16) Nicolae FEIER, iar de aici, din Bistrița, mergem la Galați, pentru a ne întâlni literar cu (17) Olimpia SAVA.

Din capitală se alătură și (19) Camelia FLORESCU, iar din Buzău, (20) este prezent prof. Victor MANOLE. Întorcându-ne iar în București îl avem pe (21) Tudor PETCU și din Iași pe (22) Teona SCOPOS. Urmează, din București, (23) Iuliana CIUBUC. Rămânem în Galați, Bucești-Ivești pentru o a saluta pe (24) Tudosia LAZĂR, iar cel ce-i urmează este din Ploiești, (25) Alexandru PETRESCU.

Apoi eu (26) iar în final, „încheietorul de pluton” (aducându-mi aminte de un termen cazon, pe care nu l-am folosit de multă vreme) este chiar cea care a avut inițiativa acestei antologii și tot dumneaei s-a ocupat de întreaga coordonare, (27) Ligya DIACONESCU. Salutând prezența celor nominalizați, felicit coordonatoarea proiectului și pe fiecare în parte, finalizez mulțumind pentru includerea în acest proiect… gata!

Mă apuc de citit… sunt curios de răspunsurile celorlalți. Seară plăcută! Doamne ajută!

VASILE BELE, Chiuzbaia – 26 februarie 2020

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: