Perspective individuale la „Vreme de Pandemie”!

de jr. col. (r) dr. Eugen-Nicolae ROTĂRESCU 

Motto:

Cum viața curge imprevizibil printre primejdii incerte, din care trudești,
consideră fiecare zi un DAR

(Cato cel Bătrân – 234 î.C.-149 î. C.,
om de stat, scriitor și istoric)

 

În prezent, omenirea parcurge un proces de transformare în toate dimensiunile și formele de manifestare organizaționale și umane. Este vremea profundelor schimbări generate de evenimente trecute și prezente. Pandemia Covid-19 este unul dintre evenimentele de continuitate, de schimbare a vieții pe pământ.

Pandemia, declarată internațional, a cuprins și România. Cifrele zilnice înregistrate și comunicate în spațiul mediatic privind testările, infestările și decesele cauzate de sau/și de Covid-19 „au pus pe jar” țări, guverne, organizații mondiale, pe liderii politici și administrativi, pe intelectuali și pe oameni simpli, tineri și vârstnici.

Recomandările internaționale, cât și a înaltelor autorități administrative și medicale din România, au devenit reguli obligatorii reglementate de lege, încălcarea lor a fost și va fi sancționată contravențional sau penal.

Unele din aceste reguli imperative au fost și sunt cu greu acceptate și respectate, mai ales, la nivel individual, indiferent de vârstă. În lume, dar și în România, au fost proteste și manifestări colective sau individuale față de noua realitate impusă de către cei „cunoscători și susținători” a mersului lumii.

Desigur, oamenii vor să fie sănătoși, acceptă regulile și tratamentele medicale oferite de specialiști, dar nu sunt de acord cu unele măsuri exagerate și chiar absurde.

La nivel individual, câteva reguli nu sunt convingătoare pentru toți oamenii, și anume: portul măștii, distanțarea fizică (până, nu demult, distanțare socială), izolarea și carantinarea.

Sunt aceste reguli în folosul sănătății oamenilor?!

Răspunsul este diferit, Da, și Nu.

Acesta nu vine doar din partea oamenilor simpli, ci, chiar unii specialiști în medicină opinează între Da și Nu. Desigur, fiecare crede că are dreptate.

Fără pretenții exclusiviste sau exhaustive, dacă analizăm puțin și alegem partea bună a acestor reguli, vom constata că omul, colectivitățile umane, nu se află în impas „la vreme de pandemie”, astfel:

– portul măștii. Masca produce disconfort și de aceea este greu de acceptat de către unii oameni. Când porți mască nu mai ai pretenția că „eu sunt cineva”, devii de nerecunoscut, un om oarecare. În fapt, ego-ul uman se destramă, fapt ce poate fi o consecință pozitivă, dacă acesta se dizolvă în Sinele Spiritual al Ființei. Această schimbare a naturii umane creează condiții propice pentru ca omul să conștientizeze adevărata sa identitate, Sinele Spiritual, acea energie divină din interiorul corpului fizic care îl călăuzește în viață. Când purtăm masca, după cum fiecare cunoaște, vorbim mai puțin sau chiar deloc, ceea ce înseamnă că economisim energie care poate fi utilizată în alte procese cognitive: învățare, creație, empatie, ajutorul semenilor aflați în nevoințe etc.

Ca atare, acceptarea și portul măștii va fi doar o formalitate cu care te obișnuiești pentru a nu pune în pericol „siguranța și sănătatea oamenilor”.  

– distanțarea fizică normală, nu și cea socială, este o formă benefică prevenirii oricărei infestări periculoase sănătății, chiar poate fi purificatoare și de eliminare a unor energii negative, practică utilizată din vremuri îndepărtate de asceți și nu numai.

izolarea și carantinarea, ca stări de scurtă durată, pot avea efecte benefice pentru prevenirea proliferării îmbolnăvirilor sau tratării acestora. Ambele, în situații vitrege sau de lungă durată pot conduce la separarea oamenilor, la distanțarea lor exagerată, la disconfort psihic și chiar conflicte  interioare de nerezolvat.

igienizarea, ca recomandare medicală este binevenită sub toate aspectele prevenirii și păstrării unei depline stări de sănătate, indiferent de existența sau nu a pandemiei Covid-19.

Se poate trăi armonios?

Astăzi, cercetătorii și alți specialiști în domeniul medical, investighează și lucrează în laboratoare și nemijlocit cu bolnavii pentru a identifica metode adecvate de prevenire și tratament a dereglărilor stării de echilibru a organismului uman.

În cazul coronavirusului, vaccinul nu a apărut încă, iar perspectiva găsirii și aplicării unui asemenea antidot este o perspectivă incertă.

Și totuși, se poate trăi armonios, experiența dobândită până în prezent recomandă și alte mecanisme de menținere sau recuperare a unei bune stări de sănătate. Multe vieți au fost salvate prin procedee și mecanisme mentale, emoționale, genetice etc.

Toate acestea au avut la bază capacitatea omului de a înțelege, conștientiza și utiliza inteligența divină care locuiește în fiecare celulă umană și ne ține în viață.

Haideți, să abandonăm frica de moarte și să apelăm la INTELIGENȚA DIVINĂ din noi pentru a interveni la menținerea sau refacerea stării de sănătate.

Sibiu, 8 septembrie 2020

 

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: